Púder Nélkül

2011.12.14. 06:23

Ünnepi módi: különleges, elegáns karácsony

Az ünnepi hangulat akkor lesz az igazi, ha nemcsak a lelkünket, hanem testi valónkat is ünnepi díszbe öltöztetjük. Nem is olyan könnyű manapság kiválasztani, mi legyen az alkalmi viselet, hiszen hétköznap is simán viselünk csillogó-villogó, ezüst-arany anyagokat, kiegészítőket. Ezt nehéz felülmúlni, de azért próbáljuk meg...

Osváth Sarolta

Különlegessé és változatossá tehetjük a megjelenésünket, ha az idei ünnepen a romantikus stílus mellett döntünk. Ezt a hatást elsősorban a habos fodrok, zsabók és masnik bőséges alkalmazásával érhetjük el. A meghitt ünnepi estékre válasszunk könnyű lágy esésű selymeket, vékony, finom gyapjút, mindenképpen nemes anyagot. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ilyenkor van igazán létjogosultsága a bundának, aki nem szívesen visel valódi szőrmét, nyugodtan válasszon a mű-alkotások közül, fantasztikusan elegánssá teszik a belépőnket, bárhová. 
 
Az ünnepi színek az idén is elsősorban a fekete-fehér, de a pingvinhatás elkerülésére némi pirossal feldobva lüktetően izgalmassá tehetjük. Nemcsak az olaszos, sötét hajú típusnak áll jól a pasztell bézs- ekrü kombináció, a szőkéknek, vörösöknek, barnáknak is rendkívül elegáns a királykék és a zöld együttese, amelyet a romantika jegyében itt-ott meglepő, kockás vagy pöttyös mintázattal lehet feldobni. 
 
Hrivnák Tünde különleges ünnepi kollekciója kifejezetten alkalmas a karácsonyi válogatásra: a fiatal tervező a legmodernebb darabokat kalocsai hímzéssel díszíti, ám nagyon finoman és visszafogottan. Állítja, az aprólékos kézimunka energiával tölti fel a ruhákat, mindenki azonnal jól érzi magát bennük.

A gazdag és gyönyörű motívumvilág a selyemsantungból, gyapjúszövetből és pamutbársonyból tervezett ruhákat ékesíti. A kézi hímzések motívumait Török Ferenc kalocsai polgármester - eredetileg rajztanár - készítette el. A színek is követik a klasszikus kalocsai népi hímzést, de visszanyúlnak az eredeti egyszínű fekete, fehér hímzésekhez is. Hrivnák Tünde tervező elárulta: személyes kedvence a bordó- piros-fekete színvilág.


Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!