Púder Nélkül

2012.01.05. 14:08

Ebek ruhában: cuki vagy ciki?

Ha valaki színes kis ruhába öltöztetett négylábúját sétáltatja, a járókelők részéről kétfajta reakcióval találkozhat. Az egyik a "De cuki, annyira édi!", a másik a "Te jó ég, ez már állatkínzás!" megjegyzés.

Szabó Zsuzsanna

Oroszországban a magára adó ebtulajdonosok már nagyszabású kutyaruha-divatbemutatókon vesznek részt, ahol természetesen a négylábúak a kifutók főszereplői. Az állatok gazdái itt kaphatnak képet arról, arany, ezüst vagy éppen a rózsaszín lesz az az évi trend. De megtudhatják azt is, melyik farmerruha-kreáció vagy alkalmi selyemruha illik jobban házi kedvencükre.

A tervezők fantáziájának pedig tényleg semmi sem szab határt, a kutyamenyasszonyoknak például rózsaszín tollakkal díszített, fehér csipkével kiegészített ruhakölteményt is alkottak. Ma már, ha valamelyik kutyatulajdonos kedvet kap, még online kutyaruha-szabótól is rendelhet. Néhány állatorvos szerint a kutyaruha nem is olyan butaság, mint ahogyan azt többen vélik, bár az utóbbi években ezen a területen is inkább a divat diktál. A többnyire a fűtött, húsz fok hőmérséklet feletti lakásban, házban élő,  tartósan bent tartott ebek például hajlamosak lehetnek a megfázásra, ha átmenet nélkül a mínuszokba viszik ki télen. Hasonlóan vigyázni kell a kis testű ebekre - yorki, westie, csivava - vagy a nagyobb, de rövid szőrű kutyusokra, utóbbiak közé tartozik a magyar vizsla is, amelyik nagyon át tud fázni.

Úgyhogy nem kell meglepődni, ha legközelebb kiskabátba, kiscipőbe vagy csuklyás bundácskába bugyolált négylábúak robognak el mellettünk. A következő lépés pedig talán már idehaza is a gazdi-kutya páros ruhában összeillő kompozíciók lesznek.

Szerző: Szabó Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!