Púder Nélkül

2012.01.15. 06:49

Keveset és ritkán krémezzük magunkat

A leggyakrabban a kezünket krémezzük, átlagosan havonta 20-szor, a többség (a nők 60 százaléka) pedig naponta legalább egyszer.

Osváth Sarolta

A kézkrém után használati gyakoriságban a testápoló és a hidratáló arckrém következik – derült ki egy friss felmérésből. Bármilyen meglepő, arctisztító tejet vagy tonikot csak a nők ötöde használ naponta rendszeresen, a legkevesebben pedig a narancsbőr ellen küzdenek valamilyen kozmetikummal. Az viszont pozitívum, hogy a nők többsége ma már a bőrtípusához illő krémeket használja, bár mennyiségben e téren sem versenyezhetünk a nyugat-európai átlaggal. Ránctalanító arckrémet, szemránckrémet heti rendszerességgel a magyar nők csak alig több mint húsz százaléka használ, s még ennél is kevesebben (12-16 százalék) kenik magukat hetente feszesítő testápolóval vagy narancsbőr elleni krémmel. Érdekes összefüggés, hogy például hidratáló arckrémet a felsőfokú végzettségű nők kétszer olyan gyakran használnak, mint az alacsony végzettségűek.

Mindennek ismeretében azt mindenesetre jó tudni, hogy a hidegnek és egyéb időjárási viszontagságnak kitett, feszülő, kisebesedő, hámló bőrünk ronthatja komfortérzetünket, ezért ilyenkor érdemes fokozottan odafigyelni arcunk és testünk megfelelő védelmére, táplálására.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!