Púder Nélkül

2012.04.28. 08:25

Merészen: tavasszal a nyakláncok, karkötők dominálnak a fülbevalók helyett

Ahogy a tavaszi napsugarak az égen, úgy jelennek meg a nőkön a színes, vidám ékszerek a megújulás évszakában: karkötők, nyakláncok, feltűnő medálok. A különleges darabok jókedvre derítenek. Az ékszerek hangsúlyozzák a nőiességet is.

Steyer Edina

– Egyre inkább számít a márka és a minőség az ékszerdivatban is, csakúgy, mint a ruhák, a cipők és az autók esetében, de az adott évszak trendje is meghatározza, hogy mi nők, milyen ékszert viselünk – állítja Petró Ágnes, egy nagykanizsai galéria tulajdonosa. – A tavasz mindig a derűs, cifra darabok időszaka, s nemcsak a fiatalok, de az idősebb generációk tagjai is merészebb ékszereket választanak maguknak.

Ágnes úgy véli: egyre kevesebben ragaszkodnak az aranyhoz, a gyémánthoz, szívesebben hordanak a hölgyek ezüsből, muránói üvegből készült ékszereket.


A rózsaszín, a pink, a fehér, illetve a sárga és a zöld árnyalatai nagyon kedvelt színek ebben az évszakban. Így véli Simon Zsuzsa, az egyik ismert ékszermárkát forgalmazó cég ügyvezető igazgatója is.

– A tavaszi zsongásban a földszínek kerülnek előtérbe – így Zsuzsa. – De hogy milyen ékszert választ magának egy hölgy, az egyéniségfüggő is.

Zsuzsa szerint a nők többsége szívesen hord mutatós ékszert, ami lehet letisztult vagy extravagáns. Ez attól is függ, milyen ruhához, hol viselnék: munkahelyen, szórakozáshoz vagy különleges eseményen.

– Idén tavasszal a fülbevalók kicsit háttérbe szorulnak, a nyakláncok és karkötők, gyűrűk viszont éppen ellenkezőleg – mondta Zsuzsa. – Előbbi kettőnek például van olyan változata, amikor mi magunk válogathatjuk, variálhatjuk a láncra a felfűzhető medálokat, charmokat.


Szerző: Steyer Edina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!