Púder Nélkül

2012.05.03. 12:48

Párizsi divat – Neon vs. pasztell színek

Párizs - Azt mondják, Párizs legelőkelőbb (és legdrágább) utcáján, a Champs Elyseés-en sétálva, a kirakatokat nézegetve másfél évre előrevetítve láthatjuk a trendeket. Hát akkor nézzük!

Káposztás Vivien

Idén tavasszal a párizsi divatot fürkészve megállapítottam, hogy nincs új a nap alatt. Valahogy mindig előkerülnek a régebbi kollekciókból megismert darabok, színek, fazonok, maximum egy kis fondorlatot, "csavart" visznek bele, hogy még csak véletlenül se legyen jó az a szoknya, cipő, kalap, stb., amit nagyanyánk őrizget nekünk féltve a szekrény mélyén, mondván "ez még visszajön a divatba”.

És milyen igazuk van, mert minden visszatér, amit egyszer már elkoptattak az idősebb generációk. Nincs ez másképp a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban sem, hiszen Párizsban járva a divat főutcáján szintén olyan darabokat láttam, melyek ismerősek voltak – ha máshol nem, hát régi családi fotókról...

Visszatérnek a pasztell színek (drapp, vaj, púderrózsaszín, barackvirág), az elegáns, letisztult, egyszerű darabok, a végtelenül elegáns az egyenes fazonú szoknyák, a csipke és a hatalmas masnik. Persze ezt láttuk az egyik oldalon.

Párizs valamivel olcsóbb negyedében, a Le Défense-ben viszont annál élénkebb, rikítóbb színeket láttunk – és talán ez az az irányzat, amit már a magyarországi kirakatokban is megfigyelhettünk. Az erős korall, a pink és a szövegkiemelő színére hajazó neonsárga dominál – tiszta nyolcvanas évek

A táskák, kiegészítők terén úgy látom, hogy a lakkal fényesített teljesen natúr vagy épp ellenkezőleg az élénken rikító színek dominálnak, méretek, fazonok tekintetében viszont szintén a megszokott formákkal találkozunk.

Sajnos a cipőket illetően nem túl biztató a jövőkép. Visszatérnek, vagy újra hódítanak (kinek, hogy tetszik) a tériszonyosok ellenségei, a platform cipők, melyek hatalmas sarkakkal és élénk színekkel csábítanak.

Párizsi divat ide, vagy oda véleményem szerint teljesen mindegy, hogy a kirakatok és a divatlapok szerint mit „kellene” hordani. A lényeg, hogy a viselője kényelemesen, ápoltan, az alkalomhoz illően, magabiztosan jelenjen meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!