Púder Nélkül

2012.08.02. 04:12

Intim torna bárkinek

Szombathely - Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója unicum hungaricum - legalábbis így mutatták be a szombathelyi egészséghéten, ahol vendég volt.

Merklin Tímea

A 25 évvel ezelőtt kitalált módszer sok ezer ember számára tette élhetővé az életet, sok helyen tanítják a világban Európán kívül is. Intim torna férfiaknak és nőknek is van. Nőknek szóló mottója: Éld meg boldogan a nőiséged, egészséges önbizalommal!

- Tíz évig tanítottam, sokat tanultam abból az időszakból, mert sok történetet hallottam, sok tapasztalatot gyűjtöttem - mondta az Egészséghét rendezvényén. - Erős a kötődésem Vas megyéhez, mert a nagyszüleim Mikosszéplakon éltek, a szüleim Szombathelyen ismerkedtek meg.

Előadásának indító kérdése volt: mennyire vagyunk képesek tenni önmagunkért a mindennapokban? A válasz: az képes önmagáért tenni, aki tiszteli, szereti magát. Ha gonduink van, orvoshoz megyünk. De vannak olyan funkciózavarok, amelyeket orvos nem tud megoldani. De vannak más szakemberek, erre kiképzett trénerek, akikkel lehet és érdemes beszélni a kényes altesti problémákról is. Kriston Andrea intim tornája olyan program, amit mindenki meg tud tanulni mindennap tehet vele önmagáért , több, mint száz helyen tanítják az országban, Szombathelyen is.

A gátizom tudatos izom, vagyis fejlődik vagy gyengül, karban kell tartani. Kriston Andrea a mozgás öröme felől közelít a gyakorlás hasznosságához, mondván, a test számára öröm a mozgás, az életben maradás feltétele, ráadásul a mozgásra a test jutalmul megadja a jó érzést. Ha a test nem kapja meg a megfelelő ingereket, jeleket küld, hogy figyeljünk rá, foglalkozzunk vele. Ha rendszeresen mozgunk, mindennap odafigyelünk, akár csak tíz percet, a test meghálálja, mert alkalmazkodni fog.

A lelkileg túlterhelt embereket mozgásra bírják, olyan helyzetbe hozzák őket, ahol nevetni lehet, megfelelő táplálkozással, pihenéssel gyógyulnak.

Az altest izmaival is így van: ha megkapják a megfelelő ingereket, a test meghálálja. Alapvetően a megelőzésre kell törekedni, de sokan akkor fordulnak szakemberhez, ha már baj van. Például rendszeres akaratlan vizeletvesztés esetén, ha a meggyengült alsó izomzat már nem képes visszatartani a hólyag tartalmát. Aki rendszeresen intim tornát végez, annak ez a tünete megszűnik.

A tanulás, a gyakorlás visszahúzó tényezője, hogy az önszeretetet sokszor beelőzi a másokért való küzdelem, megesik, hogy idő, energia hiányával indokolva nem tornázik mindennap, akinek szüksége volna rá. Olyan tapasztalat is van, hogy például egyházi nevelést kapott nő azért nem intim tornázik, mert tele van bűntudattal, szégyenérzettel, és nem tudja felvállalni a fekvő helyzetet (pedig az intim torna nem látszik!), miközben több gyereket szült, és a babák ott jöttek ki. A testnek egyenrangú része az altest, nem elhanyagolható.


Álma: A betétgyártók kivonulnak

Az intim minden életkorban elsajátítható. Az agyban új mozgásmintarendszert hoznak létre a tréning során, ahol több mint 200 mozgásformát fűznek össze. Az orvosok részéről elismerést tapasztalható a módszer iránt, mert a vizsgálóasztalon igazán kiderül, hogy milyen különbség van az edzett és a nem edzett gátizom között. Kriston Andrea nagy álma, hogy hazánkban nem lesz szükség inkontinencia betétre, mert itt a fériak és nők megtanulják uralni a testüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!