Púder Nélkül

2012.08.30. 08:06

Kecskés Andrea negyvenen túl tanulta ki a műkörömépítést

Szombathely – Az élet olykor arra készteti az embert, hogy új utakat keressen a családfenntartás biztosítására. Kecskés Andrea kéz- és lábápoló illetve műkörömépítő lett negyvenen túl.

Merklin Tímea


A hastáncosnőként is ismert Kecskés Andrea két gyereket nevel. Biztos bevételi forrást teremtendő a hét egyes napjain egy sárvári hotelben recepciós, más napokon kéz- és lábápolással, valamint műkörömépítéssel foglalkozik. – Egyszer rácsuktam a kocsiajtót az ujjamra, lejött a körmöm. Ezt jelnek vettem, és rájöttem, hogy ezzel kellene hivatásszerűen foglalkozni – meséli. – Olyan szakmát kerestem, ahol a jelenlétet meg tudom tapasztalni. Az alkotás mindig benne volt az életemben, rajzoltam, festettem. A mindennapi alkotást ebben a szakmában is meg lehet találni, ez is jobb agyféltekés tevékenység. Andrea mindig úgy igyekezett élni, hogy a harmóniát ne csak keresse, hanem meg is találja. Azt vallja, csak akkor lehet sikeres valaki, ha örömmel csinálja azt, amit csinál. – Nekem a kéz- és lábápolás, a műkörömépítés sok örömet ad. Harmónia van benne számomra, mert kikapcsol, ellazít, és a másikkal is jót teszek, mert hozzásegítem egy harmonikusabb állapot eléréséhez, ami neki egészségügyi szempontból is fontos. Hogy milyen problémákkal fordulnak hozzá például a lábápolás területén? Megtudjuk az egyik leggyakoribb hibát: a legtöbb ember olyan cipőt hord, ami naphosszat gyötri a lábát, és nem jár pedikűröshöz, csak ha már fájdalmai vagy komoly tünetei vannak. Pedig a pedikűr nem luxus, hanem ugyanolyan alapvető, ahogy az ember tisztálkodik. Andrea azt is elmondja, hogy a manikűrbe miként érthetjük bele a kézápolást is. Ő húsz éve foglalkozik illóolajokkal, amelyek nem csak a testünkre, hanem a lelkünkre, szellemünkre is hatnak, vagyis nem csak bőrápoló hatásuk van. A levendulaolaj például fertőtlenítő hatású (a szoba levegőjének fertőtlenítésére is használható), de el is lazít. Vannak olajok, amelyek a szellemi erőnlétet stimulálják. A kakukkfű idegerősítő. Andrea készít keverékolajakat receptek alapján vagy sugallatok alapján, érzésből. A legtöbb illó olajat nem töményen kell használni, hanem hordozóanyagban: olajban, tejben, tejszínben, mézben. Otthonra is ajánlható, mert sok háztartásban van olivaolaj, ami a kézfej ápolására is nagyon jó, mert E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz. A nádcukor és olivaolaj keverékével le lehet dörzsölni az elhalt hámréteget – ez a píling –, és az olivaolaj rögtön visszapótolja a nedvességet. Nyáron azt szeretik a vendégek, ha hűsítik kezüket, lábukat (például borsmentaolajjal), télen azt, ha melegítik (például fahéjas vagy gyömbéres olajjal). A műköröm hosszantartó ápoltságot ad a kéznek. De mi a divat most? – A műkörömben is a természetesség felé megyünk el, amelyik olyan, mintha az embernek a sajátja lenne. Trendi az extrém hosszú, hegyes is, de nem nagyon praktikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!