Púder Nélkül

2012.08.30. 06:47

Önvédelem: Csuklószabadítás válaszcsapással

Zalaegerszeg - Folytatjuk női önvédelmi fogásokat és stratégiákat bemutató sorozatunkat; ez alkalommal a szórakozóhelyek veszélyeiről, valamint egy váratlan támadás kivédéséről váltottunk szót Gausz Tamás Wing Tsun instruktorral.

Horváth A. Attila

- Minél több a vendég egy szórakozóhelyen, annál nehezebb elkerülni a fizikai kontaktust, és természetesen annál nagyobb az esély arra is, hogy kötekedővel találkozunk. Az alkoholfogyasztás növeli az agressziót, ugyanakkor rontja a reflexeket, lassítja az egyén mozgását és koordinációs zavarokat idéz elő, mindenképpen csökkenti tehát a hatékony védekezés esélyét. Ezért a legalapvetőbb tanácsom az, hogy lehetőleg ne igyanak alkoholt, vagy legfeljebb 1-2 pohárral érjék be a szórakozni induló hölgyek. Ha valaki túltölt és magatehetetlenné válik, nagyobb eséllyel lehet belőle áldozat: kifoszthatják, esetleg elhurcolhatják és erőszakoskodhatnak is vele anélkül, hogy ellenállást tudna kifejteni - fogalmazott Gausz Tamás önvédelmi instruktor. Hozzátette: azt javasolja, hogy egyedül még a mellékhelyiségbe se menjenek ki a hölgyek, hiszen egyetlen emberrel könnyebb elbánni, ráadásul a társak mint potenciális tanúk is elriaszthatják a támadót.

Ezúttal egy hátulról érkező támadás elhárítását szemlélteti Pusztai Eszter és Szarvas Richard Wing Tsun-tanítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!