Púder Nélkül

2012.10.24. 17:50

Miről álmodik a férfi, miről a nő?

Szombathely - A nők jobban emlékeznek az álmaikra, mint a férfiak. Ez feltehetően a nők nagyobb álmok iránti érdeklődéséből fakad. A két nem álmaiban egyes tartalmak különböző gyakorisággal fordulnak elő.

Merklin Tímea

Kutatások szerint a nők álombeszámolóiban több érzelem, több szereplő, több ruha és háztartási eszköz kerül említésre, valamint gyakrabban jelennek meg a valóságban már halott személyek az álmaikban - tudjuk meg Németh Georgina pszichológustól, aki az álmokat kutatja.  A férfi álmokban viszont több az ismeretlen szereplő, magasabb az agresszív cselekedetek és a fegyverek száma. A férfiaknak gyakoribbak a szexuális álmaik, és ezekben többször fordul elő, hogy idegen személy a partnerük.

A nők gyakrabban álmodják azt, hogy kígyóktól, pókoktól rettegnek, megbuknak, leblokkolnak egy vizsgán vagy, hogy az álmodónak álmában pisilnie kell, de képtelen találni vécét. A férfiak esetében pedig sokkal tipikusabbnak mondható az az álom, amelyben az álmodónak valamilyen mágikus ereje, kivételes tudása vagy különleges képessége van. A férfiak gyakrabban álmodják azt, hogy földönkívüli lényekkel találkoznak, másik bolygóra utaznak, vagy hogy képesek repülni. Álmukban gyakrabban éri őket olyan szerencse is, hogy pénzt találnak valahol. Összességében a férfiak tipikus álmai pozitívabb hangulatúak, mint a nőké. Egy-egy adott álom tévútra vihet minket, de a vizsgálatok rámutattak arra, meg lehet ítélni, hogy egy álombeszámoló férfitől vagy nőtől származik-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!