Púder Nélkül

2013.12.30. 20:07

Divatos frizura és manikűr a szilveszterre

Szilveszteri házibuli, céges óévbúcsúztató vagy szűk családi körben töltött este: az év végi, újévet köszöntő partin a legtöbb hölgy igyekszik minél csinosabban megjelenni.

Péter Gyöngyi

Hiába a legmutatósabb öltözék, ha a hajkorona nem harmonizál vele. Nemcsak a frizurára, a körömre is igaz: bátran kísérletezzünk, hiszen szilveszterkor a csillogásé, a feltűnő színeké a főszerep.

A frizura stílusa sok tényezőtől függ, meghatározza, milyen alkalomra készülünk, milyen ruhát viselünk, egy elegáns hotelben vagy egy házibuliban töltjük-e az estét, bocsátotta előre Fábián Zsuzsanna mesterfodrász.

– A szilveszteri frizura térjen el a hétköznap viselttől, legyen ünnepélyesebb, hiszen ez egyrészt segít, hogy a mulatozásra hangolódjon az ember, másrészt megtiszteljük vele a társaság tagjait is, akikkel töltjük az óévbúcsúztatót – folytatta a szakember. – Évekkel ezelőtt egyébként nagyobb jelentősége volt annak, hogy az esztendő utolsó napjára merészebb hajviseletet válasszanak maguknak a hölgyek, csillámfelhőkbe burkolóztak.

Ma már szolidabbak, inkább kivasalják vagy göndörítik a hajukat. Manapság a laza hullám a divat. Minden évben megnézem az Oscar-díj átadását, számomra az az alkalom kiindulópont, az ott látott frizurák mutatják a trendet. Szívesen alkalmazom és örülnek is a vendégek.

Az, aki hirtelen határozza el magát vagy késve kap parti meghívót, és nincs ideje fodrászhoz menni, maga is feldobhatja a frizuráját. Ha van hajcsavarója, mindeképpen használja. Praktikus a megmosott hajat kicsit előszárítani, úgy csavarni a hajat, a végén fixálni a hajkoronát: ennek köszönhetően lesz tartós.

Bödörné Szalay Csilla haját is becsavarta a szakember, így lett laza loknis, természetes hatású. Mint mondta, családi körben tölti a szilvesztert, de fontos, hogy az ember mindig csinos és ápolt legyen.

Nemcsak a frizurára, a körömre is igaz: bátran kísérletezzünk, hiszen szilveszterkor a csillogásé, a feltűnő színeké a főszerep. Ferencz Evelin munkája mellett hobbi szinten űzi a műkörömépítést, szilveszterkor merészebb körmöket kérnek barátnői.

– Ebben a szezonban nagyon divatosak a feltűnő fémszínek, az arany, bronz és az ezüst. Ráadásul a forma is extravagáns, hiszen annak ellenére, hogy pár éve még a szögletesre reszelt köröm volt népszerű, manapság az ovális és a hegyes a trend. Zselés műkörömmel dolgozom, melyet akril festékkel színezek, illetve kövekkel, csillámmal díszítek.

Végezetül, ha valakinek már nincs ideje manikűröshöz menni szilveszterig, otthon is készíthet ünnepi körmöket Evelin tanácsai segítségével.

– A rövidre vágott, szépen lereszelt körmökhöz válasszunk egy feltűnő színű, bíbor vagy fekete lakkot, majd a kifestett körmöket strasszkövekkel, fényes csillámmal díszíthetjük. Egyszerű, gyors és látványos az ilyen manikűr.

Tollas körmök

A természetes hatású francia manikűr sosem megy ki a divatból, annak ellenére sem, hogy manapság elképesztő körömdíszítő elemek léteznek: az alufóliától kezdve a csipkén át a tollig, minden megtalálható a világ legjobb manikűröseinek fegyvertárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!