Púder Nélkül

2014.11.07. 21:00

Uzsonna közben elegáns smink

Avagy miként készül tízperces uzsonnaszünetünk alatt nappali sminkünkből alkalmi.

Egy váratlan esti randira vagyunk hivatalosak, és munka után nincs időnk új sminket készíteni, és mindemellett estig éhen is halunk? Következzen a szokatlan és hatékony megoldás!

Gondolom, veletek is gyakran megesett már, hogy délután kaptatok egy meghívást az aznap esti mozira, színházi előadásra, randira. Többségetek estefelé ér haza, és ilyenkor lehet, hogy csak fél óra marad a készülődésre, és már indulni is kell. Ha azonban reggel is sminkeltünk, könnyebb a dolgunk, elég csupán picit felturbózni az alapot, és már készen is vagyunk. Én most  színházi előadásra voltam hivatalos, úgyhogy azt, a számomra égető problémát is igyekeztem megoldani smink közben, hogy valamit egyek, mivel képtelen lennék egy háromórás előadást végigülni úgy, hogy délben ettem utoljára.

Akárcsak reggel, ez alkalommal is sminkelés közben fogyasztottam el az uzsonnámat, egy müzlit, hogy ne csússzak ki az időmből. S bár lehet, hogy ez elsőre megdöbbentő, de sminkelés közben remekül lehet enni, próbáljátok ki ti is!

Ne féljünk az erőteljes színektől: az aranyló, bronzos árnyalatok mellé válasszunk élénk narancssárgát.. Először a világos alapszínt vigyük fel a belső szemzugba és a szemöldök alá, majd a mozgó szemhéjra az alapszínnel harmonizáló, de nem túl sötét bronzbarnát, végül a külső szemzug fölé az élénk vagy árnyékoló sötét árnyalatot. Végül jöhet a legsötétebb kontúr.

Első lépés az alapozásunk felfrissítése: nekem most elég volt egy kis púdert felvinnem az arcomra, de ha valakinek a nap végére jobban lepergett a sminkje, nyugodtan pár pötty folyékony alapozót is felvihet az arca T vonalában, enyhén elkenve az arc széléig. Púderezés után a szemem sminkjét fogom erősíteni esti make up-hoz megfelelően. Alapként egy csillogó, világos, aranyszínű szemhéjpúdert viszek fel a szemöldök alá, és a belső szemzugba, majd a mozgó szemhéjra pedig egy barnás, bronzos csillámló árnyalatot, és végül a szem külső sarkában árnyékolásképpen egy erőteljes narancssárga árnyalatot. Úgy vettem észre, hogy télen a lányok kihagyják a merész színeket a sminkjükből, pedig az idei trend a nude make up mellett pont az ellenkezőjét is hirdeti. Estére, alkalomra nyugodtan kísérletezhetünk élénk színekkel. A narancs és az aranyló, bronzos árnyalatok a nyári naplementét idézik számomra, így a szemhéjamon is igyekszem egy ecset segítségével átmenetesen összedolgozni ezt a három színt. Végül pedig jön a kontúr sötétítése, egy barna, szintén csillogó púderrel. Ezt a legjobban egy vékony, szivacsos végű ecsettel vagy fültisztító pálcikával vihetitek fel. Fontos, hogy ne csak a felső szempilláink tövét hangsúlyozzuk, hanem a végét kanyarítsuk bátran, pipaszerűen cicásra, és ezután az alsó szempilláink vonalába, a szem külső szélétől indítva csak a szemünk közepéig. Ezzel optikailag nagyíthatunk szemünkön.

Egy-egy ecsetvonás és spirálozás közben bőven belefér pár falat az uzsonnánkból, így két legyet ütünk egy csapásra

Végső lépés egy kis pirosító, majd egy újabb réteg szempillafesték a reggeli pillákra. Végezetül egy narancsos szájfényt tettem fel, mely harmonizál a szem sminkjével, és kellőképpen visszafogott ahhoz képest. Már csak át kell öltözni, és indulhatunk is, s mindez 10 percünkbe került.

Ne feledjük, ha hangsúlyos szemsminket választunk, ajkunkra lágy árnyalatokat válasszunk. Mivel ebben a sminkben a narancssárga megjelenik a szemhéjon, halvány szájfényként visszaköszönhet az ajkakon. Fotó: Szendi Péter

Címkék#smink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!