Púder Nélkül

2014.12.10. 17:15

Csábítóak a szőrmék: emeli az öltözéket, de ne feledjük, viselni is tudni kell

A simogatásra csábító szőrme egy generációt átugorva ismét berobbant a divat világába.

Merklin Tímea

Amerre nézünk, mindenütt szőrmét látunk: kabáton, táskán, csizmán, sőt szőrme a mellény, a poncsó, a sál, a sapka, megjelent ismét maga a bunda is, nem csak a felső tízezer körében. Arról lehet vitatkozni, hogy műszőrme legyen vagy igazi (az állatvédők hangosan tiltakoznak), de szőrnek az idei téli divatban valahol lenni kell, legalább kiegészítőként vagy a kiegészítőkön.

Az a gyerek, aki elképedve fordult az anyjához általános iskolásként, hogy „jó a bundád, de ne gyere szürke farkasnak öltözve értem az iskolába", most felnőve, ifjú hölgyként, szőrmeponcsót kér a bőrdzsekijére, hogy ráterítse. Ugye, télen hideg van – magyarázza – jobban fázunk, mint szeretnénk, és azt mondja, jó lenne egy igazi nyusziszőr pomponokból zsinórokkal összefűzött sál is, hiszen annál jobban semmi sem melegít. Megvan-e még a nagyi bundája? – érdeklődik, és szűcsöt keres, aki átszabhatná modernre a fazonját. A szűcsöknek nem mehetett túl jól az elmúlt időszakban, most azonban megint eljött számukra a virágkor: a szőrmék mindent borítva hódítanak.

A szőrmék hőfokozó hatása fontos tényező, meggyőző magyarázat a szülők számára, miért is kell most és azonnal beszerezni egy darabot. Valójában azonban arra a külcsínbeli pluszra is vágyunk megint (amivel nagyanyáink is szerettek élni), amit az elegancia terén a szőrme nyújt: „megemeli" az öltözéket, a luxus illúzióját adja, ami megintcsak világtrend.

Kiss Eperke és Király Boróka szőrme kiegészítőket mutatnak be: a gallér ezüst róka, a sapka, a sál, a poncsó nyúlszőrből van – kellemes meleg darabok, a legfrissebb divat szerint. Fotó: Merklin Tímea

Megint jó ajándék a bunda, ami az utóbbi időkben a legpazarabb ajándékok között szerepelt, általában férfiak szoktak hódolni ezzel a kedvesüknek. A bunda megvásárlása „életre szóló döntés", legalább olyan fontos szertartás szokott lenni, mint a jegygyűrű megvásárlása, a kapcsolat megpecsételése. A bunda összeköt – mondhatnánk, értékállósága csak az arany ékszerekéhez fogható. Régen, ha átmenetileg nehéz időszak köszöntött egy családra, a bundát is bedobták a zaciba, pénzforrásként is szolgált.

Ma nem csak méregdrága bundákat, szőrmés holmikat lehet kapni, hanem az átlagpolgár számára is hozzáférhető igényes darabokat, amelyek szintén „örökérvényűnek" ígérkeznek, legfeljebb ismét átugrunk majd egy generációt, és az unokáink hordják őket újra.

Addig is élvezhetjük a simogatni jó, simogatásra csábító, kellemesen meleg szőrmecsodákat, mind szexi, dögös vagy éppen elegáns, egy biztos: viselni tudni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!