Púder Nélkül

2015.02.14. 12:40

Vádli edzés kontra 15 cm-es tűsarok

A báli és a farsangi szezonban a hölgyek magas sarkú cipőt választanak. Esztétikailag sokat tud dobni egy magas sarok a lábunk szépségén, ám nem szabad megfeledkezni az egészségkárosító hatásokról sem.

Unger Tamás

Az elv a magas sarkú cipők viselésénél sem más, mint a mértékletesség. Ugyanis tanulmányok bizonyítják, hogy milyen káros hatásokat szenved el a testünk a túl sok nyomorgatástól.

Nézzünk néhányat ezek közül: bütyök, bokafájdalom, térdfájás, kalapácsujj, lábujjfájdalom, hátfájás. A magas sarkúnál a problémát az egyenletlen terhelés jelenti, hiszen nem az egész talpunkat terheljük, hanem a lábujjunkra nehezedik a terhelés.

Az egyik csinos, a másik viszont nagyon kényelmes (Fotó: Unger Tamás)

Tudtad? A nőknél a magas sarkúk viselése miatt négyszer gyakoribbak a lábbetegségek. Az alacsony sarkú cipők viselését (4 cm-nél kisebb sarkakat) 5-6 órán keresztül is bátran lehet viselni. A közepesen magas sarkakat (4-7,5 cm-ig) 3 órát ajánlott viselni. A magas sarkú lábbelit (8cm felett) maximum 1 órát ajánlott viselni.

Kedves hölgytársak! Tessék edzeni a vádlit és a combokat, és már is nem lesz szükség optikai tuningra!

Az edzés szebbé és tartóssá teszi a lábak szépségét, és nem jár egészségkárosító hatással. Kell ennél több bizonyíték, hogy melyik a jobb?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!