Púder Nélkül

2015.12.24. 13:29

Rénszarvas extrákkal - karácsonyi körömdivat

Teljesen más a fővárosi körömtrend, mint a vasi megyeszékhelyen élő nők igénye. Igaz, hogy karácsonyra a szokásosnál legalább kétszer annyian vették igénybe a műkörmös szakemberek segítségét, ám a végeredmény sokkal visszafogottabb – összegezte tapasztalatait kérdésünkre Szoboszlai Réka, az egyik szombathelyi szépségszalon műkörmöse.

Simán Klára

Ebben az évben megtanultam rénszarvast rajzolni, méghozzá körömre – mosolyodott el a szakember, amikor megkérdeztük, hogy mi az idei év slágere. Kiderült, hogy azzal ellentétben, amit a női magazinokban olvashatunk az idei nemzetközi és Budapesti trendről, Szombathelyen józanabbul, előrelátóbban választanak a nők szép körmöt.

Íme, a legcukibb szombathelyi rén!

Az elegancia, a csillogás és a vörös minden árnyalata érvényesül ebben az évben is – hangsúlyozta Szoboszlai Réka. Az élénk színű, de rövid – és a legfeljebb félhosszúnak mondható - köröm már jó ideje sláger, a vasi megyeszékhelyen élőknél ilyenkor sem dívik a drasztikus hosszabbítás: nálunk nem pár napra, hanem legalább a karácsonyi és újévi időszakot lefedve igénylik a nők a szép körmöt. Ez nagyjából két hetet jelent, addig kell viselni, amit kértek. Az extravagáns, kirívóan hosszú karom pedig a legkevésbé sem praktikus!

Még karácsonyfát is kértek... Húsvétkor is visszamegyünk! ;)

A klasszikus "francia" is feldobható ezüsttel, arannyal!

A színek közül a karácsonyias (vörös, bordó, hófehér és csillogós) a menő. A szakember azt mondja, hogy a matricák és a rajzolt minta, esetleg a ragasztott kristályok közt megoszlik az arány, ki erre, ki arra esküszik. Az viszont közös, hogy mindenki téli mintát kér: leggyakrabban hópelyhet. Volt persze hóember és mikulás, sőt, karácsonyfa(!) minta igény is, de a legizgalmasabb a kancsal és nagyon cuki rénszarvas volt – utóbbit csak egy vendége kérte Rékának. Azt mondja, a „bevállalósabbak” most inkább a csillámporokat, ezüstöt és aranyat választják. Ezzel a – karácsonyi időszakban is gyakori – francia manikűrt is fel lehet dobni!

Csillogó, hópihe, vörös.... - all in one.

Szoboszlai Réka karácsonyi műkörömépítés közben

A megszokott vendégkörön túl ilyenkor jóval többen (nagyjából kétszer annyian) fordulnak körmöshöz kezük szépségéért – ezzel kapcsolatban azonban a szakember nagyon komolyan óvatosságra int. A műkörmöshöz ugyanis nemcsak akkor kell elmenni, ha feltetetjük a – rendszerint – gél lakkot, hanem akkor is, amikor azt le kell majd szedni! Ugyanis aki otthon, laikusként, házi módszerrel próbálkozik a gél lakkok eltüntetésével, nagyon durva gyulladást, vagy fertőzést szedhet össze! Márpedig – és ezt Szoboszlai Réka is erősen hangsúlyozza - jobb fél óra alatt megszabadulni a tartós lakktól szakember segítségével, mint utána hónapokig járni egy otthoni szépségápolási hiba miatt a szakorvoshoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!