Púder Nélkül

2015.12.26. 09:18

Strassz és csillámok - Sminktanácsok szakértőtől

Eltérő kontúrok, nonfiguratív ábrák, kacskaringós vonalak, strasszok, csillámtetoválás - ez mind lehet a repertoárunkban, amikor otthon elkészítjük az arcunkat a szilveszteri partira.

Tóth Tímea

Profi segítségként arról kérdeztük Kemény Kata szépségtanácsadót, hogyan készítsünk tartós, mutatós sminket szilveszterre, ami nemcsak kibírja az éjszakát, de garantáltan szépíti, fényesíti tekintetünket!

Az első és legfontosabb: hogy legyen időnk magunkra, ne rontsuk el kapkodással az estét. A bőrt elő kell készíteni, leradírozni, aztán felrakni egy pakolást, megfelelően hidratálni. A bőrre úgynevezett primereket teszünk, amelyek egyenletessé teszik a felületet, a szemhéjra külön szemhéjfesték alapot viszünk fel, ez biztosítja a tartósságot.

Ezután jöhet az alapozás. Olyan színű alapozót válasszunk, mint a bőr, vagy egy picit világosabbat, mert a sötétebb öregít.

Kemény Kata szépségtanácsadó segít a legjobb smink elkészítésében (Fotó: Tóth Tímea)

A szakembertől azt is megtudjuk, hogy az alapozót az ujjunkkal vagy egy ecsettel érdemes felvinni, nem szivaccsal, mert akkor nagyon sok fogy, és a szivacs nemcsak az alapozót szívja be, hanem a baktériumok is megülnek benne.

- A bőrhibákat korrektorral tüntetjük el. Ha azt szeretnénk, hogy üde legyen a tekintetünk, és ne látsszunk kialvatlannak, használjunk stiftes korrektort a szem alatt, az elég krémes, és elég jó a fedőképessége - javasolja a szépségtanácsadó. - A belső szemzugba is tegyünk egy kis korrektort, mert az nyitja, világosítja a tekintetet. Kőpúderrel fixáljuk az alapozást, azt is ecsettel vigyük fel, mert azzal lehet szépen eloszlatni a púdert, ne csillogjon a bőr. A szemhéjra szemhéjpúder kerüljön.

Eddig tartott az előkésztés, a szemöldök igazítása következik. Nem ceruzával, hanem szürkésbarna vagy matt barna szemhéjporral formázzuk szép ívesre, ferde vágású ecsetet használunk, pici pontokat pötyögtetve rajzoljuk meg az ívet, aztán átfésüljük.

Olasz Mária szépségtanácsadó vállalta, hogy elkészítsük a sminkjét (Fotó: Tóth Tímea)

A szemhéjra most fehér szín kerül, amit szemceruzával satírozunk, majd applikátor segítségével elegyengetjük. Ez alkalommal sötétlila festéket kenünk - megint csak ecsettel - a külső szemzugba és a mélyítő vonalba, a belső szemzugba és a szemöldök csont alá világosat, ez nyitja a tekintetet. A színeket összesatírozzuk.

A belső szemzugba csillámos fehér fény kerül, a szem alá és fölé fekete kontúr, a szem természetes ívét meghosszabbíthatjuk egészen a szemöldök széléig. Csillámzselével fejezzük be a szemhéjfestést a külső szélén. A szem sarkába lehet rajzolni nonfiguratív ábrákat, kacskaringós vonalakat, ragaszthatunk oda csillámtetoválást, strassz köveket.

A szempilla spirálozás a következő, amelynek titka, hogy z-alakban mozgassuk a spirált a pillákon, hogy egyenletesen vonjuk be festékkel. A fekete után ezüsttel spirálozunk vagy színessel. A kerek arcot sötétbarna arcfestékkel „csontosítjuk”, hogy szexisebbnek lássék: az arcpárnácskák alá húzunk barna csíkot. Az arccsontokat a halánték felé satírozva rózsaszínes pirosítóval vonjuk be, ez üdíti a hatást. Ugyanebből a színből pár ecsetvonással kenünk a homlokra, orra, állra is. Végül a szájra lilás bordó rúzs kerül, majd fény, de csak középre, mert így „csókosabb”.

Címkék#smink
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!