Púder Nélkül

2016.04.09. 09:29

A hátizsák nem megy ki a divatból, ismét a reneszánszát éli

Pár szezonnal ezelőtt volt nagy divat a hátizsák, de a leghíresebb divattervezők újra divatba hozták. Ez azért is jó hír, mert hamarosan itt a nyár, a vakációk, kirándulások, fesztiválok és szabadtéri programok ideje. Ilyenkor szeretjük szabadnak érezni magunkat, nem árt, ha a kezünk is szabadon marad.

Merklin Tímea

Ha egy kicsit visszatekintünk a divattörténetben, azt látjuk, hogy minden a Prada mára már klasszikussá vált fazonjával, az egyszerű, vízálló fekete nylon hátizsákkal kezdődött 1985-ben, és pár évvel később, a kilencvenes években vált a divatrajongók nagy kedvencévé, a mai napig az egyik legkeresettebb alapdarabnak számít.

A hátizsák a manapság szinte kötelező fiatalos megjelenés alapvető kelléke, senki nem akarja letenni
Fotó: Merklin Tímea

Ma ismét óriási keletje van a gyerekmintás hátizsákoknak, a lepkék és virágminták tavasszal különösen vonzóak, már csak azért is mert a nyári utazások, táborozások, kirándulások ígéretét is hordozzák. A hátizsákot nemcsak a gyerekek szeretik, hanem a tinik is, főleg a lányok, sok nélkülözhetetlen cuccot elnyel, amit szeretnek magukkal cipelni. Mindegy, hogy egy laza délutánon, fesztiválon vagy utazásnál, a hátizsákok nem csak a tervezők tavaszi kollekcióiban, de már az utcai divatban is hódítanak.

A hátizsák tehát ismét a reneszánszát éli, a manapság szinte kötelező fiatalos megjelenés alapvető kelléke, még a 20-as és a 30-as éveikben járó fiatalok sem teszik le (van, aki később sem). A háton hordható táska előnye - ami miatt rendkívül megnyerő és keresett forma -, hogy szabadságot ad a mozgásban, a kézhasználatban. Másik fontos eleme, hogy egyenletesebb a terhelés a vállnak és a gerincnek.

 

Címkék#hátizsák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!