Púder Nélkül

2016.12.18. 16:20

Manikűr: variációk az ünnepekre

Szombathely - Nem szükséges komplett színskálával és mindenféle eszközzel rendelkezni ahhoz, hogy tökéletes ünnepi manikűrt készíthessünk otthon. Megmutatom, hogyan variálható két lakk háromféleképpen.

Vadas Krisztina

Tudom, mennyire nehéz mindig újabb és újabb körömdizájnt kitalálni. Az egyszínű túl snassz, bonyolult mintát festeni macerás és időigényes. Az ünnepek közeledtével úgy gondoltam, mutatok olvasóinknak három különböző, de egyszerű variációt, mindössze két körömlakkból.

KELLÉKEK

Egy bordó és egy ezüst körömlakkot választottam az ünnepi manikűrhöz. Emellett egy új mosogatószivacsra és fényes fedőlakkra van szükség. Az egyik variációnál matt hatású fedőlakkot használtam, de ha nincs ilyenünk, két választásunk még mindig maradt.

1. EZÜSTÖS CSILLOGÁS

Az első variációban a bordó és az ezüst csillogó kombinációját készítettem el. Első lépésként a teljes körömre vigyük fel a bordó lakkot. Ha megszáradt, érdemes még egy rétegben átkenni, hogy intenzívebb legyen a szín. Hagyjuk teljesen megszáradni. Amíg ez tart, előkészíthetjük a tiszta mosogatószivacsot. Ollóval vágjunk ki belőle egy körülbelül 5x5 centiméteres kockát, így könnyebb lesz vele dolgozni. Kenjük be a szivacs puhábbik felét az ezüst lakkal, majd óvatosan kezdjük el rányomkodni a teljes körömfelületre. Lágyan érintsük hozzá a szivacsot, így csillogó mintázatot kapunk. Ha megszáradt, fényes fedőlakkal véglegesítsük és tegyük tartóssá.

Balról jobbra: a kiindulási alap, a matt, a fényes és a csillogó ezüstös variáció. Akár egy manikűrön belül is kombinálhatók a technikák

2. FÉNYES FRANCIA

A második variáció alapja ugyanaz, mint az elsőé: két rétegben vigyük fel a bordó lakkot. Mindig nagyon tetszett a francia manikűr, de sokszor meggyűlt a bajom a körömvégek egyforma festésével. Aztán rájöttem a titokra: a szivaccsal tökéletesen kialakíthatjuk az íveket. Itt csak a szivacs szélét kenjük be az ezüsttel, és ívet rajzolva nyomkodjuk rá a körömvégre.

A szín kétrétegű felvitele után szivaccsal készíthetjük el az ezüstös, francia körömvégeket Fotó: Unger Tamás

3. MATT ELEGANCIA

A harmadik variáns alapja is ugyanaz: két réteg bordó lakkot viszünk fel. Erre viszont egy rétegben mattító fedőlakkot kenünk. Miután megszáradt, a körömvégekre a második variációnál leírt módon kenjük fel az ezüstöt. Így a matt és a csillogó még elegánsabb kontrasztot varázsol a körmökre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!