Púder Nélkül

2017.01.20. 18:35

Idén minden a ragyogásról szól

Két irányzat hódít most a sminkeseknél: a csillogó metál árnyalatok és a natúr földszínek. De 2017 tavaszán az előbbi erőteljesen háttérbe szorítja a természetességet.

Vadas Krisztina

Erőteljes, vibráló színek és kreatív megoldások jellemzik a 2017-es sminktrendet. 2016-ban még a nude, azaz teljesen természetes hatás volt divatban, de az év vége felé, az ünnepek közeledtével beszivárogtak a csillogó, fémes hatású árnyalatok is a palettákra. Idén pedig folytatódik ez a tendencia: hangsúlyos, feltűnő színeket láthatunk majd a kifutókon és a plakátokon. Persze a mindennapokban választhatjuk ezek szolidabb verzióit is. De egyet mindenképp megállapíthatunk: semmiképp sem lesz unalmas a make up választék, így megjelenésünk sem.

Oláhné Horváth Erzsébet sminkes a báli szezonban szívesen dolgozik csillogó árnyalatokkal. Kiricsi Cintiának füstös szemeket készítettFotó: Unger Tamás

SZEMHÉJPÚDER

Jelentjük: visszatértek a színek a divatba. Sőt, a túltelített színek kerülnek középpontba. Az arany és az ezüst továbbra is divatban marad, de bármilyen más árnyalattal párosíthatók a lilától kezdve a zöldön át a narancsig. Bármi jöhet. A szemceruzák széles palettája jelenik majd meg, hiszen az alsó szempillák tövébe húzott színes vonal lesz az egyik legstílusosabb make up. Emellett a hagyományos, félkörívben felvitt sminket felváltják a geometrikus minták. Minél kreatívabban festi ki a szemét, annál trendibb lehet.

HIGHLIGHT

Csillogjon az arc mindenütt! Akár ez is lehetne a 2017-es év sminkjelszava. A highlighterek berobbanásával egyszerűvé vált a ragyogó bőr hatás elérése. A sminkesek azt vallják, minél jobban csillog, annál jobb. A legerősebben a járomcsont vonalát emeljük ki, ezzel is hangsúlyozva a szemeket és az arcformát. De tegyünk belőle az orrnyeregre, a száj fölötti gödröcskébe és a szemöldök alá is. Ne féljünk a zsíros bőr hatástól . Ha jó minőségű terméket választunk, ragyogni fog a bőr, nem fényleni.

RÚZS

Matt mindenek felett! A legnevesebb tervezők bemutatóin a modellek szinte egytől egyig matt, izzó vörös ajkakkal jelentek meg. A merészebbek bevállalták a narancs és a barack különböző árnyalatait is, de a padlizsán feltűnt néhány helyen. Egy a fontos: minél teltebbnek tűnjenek az ajkak. Ezzel párhuzamosan egy merőben más irányzat is megjelent: a Barbie-baba hatású, fénylő rózsaszín ajkak.

MINDEN HANGSÚLYOS

Eddig egy aranyszabály volt a sminkelésben: vagy a szem, vagy a száj hangsúlyos. Úgy tűnik, idén ezt is megdöntötték a neves sminkmesterek. A csillámokkal szórt, feltűnő szemhéj mellett feltűnő, vibráló színeket használtak az ajkakra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!