Szegecsekkel játszik az idei trend

2018.09.09. 12:00

Feltűnő, extém, csillogó és vagány az őszi női cipő divat

Vagány bakancsok, extrém sportcipők és klasszikus hegyes orrú, tűsarkú cipők, bokacsizmák – ez jellemzi az idei őszi cipődivatot, amiről Hábetler Zoltánnal beszélgettünk.

Merklin Tímea

A vagány bakancs nagy nyelve díszített, a fűzőjébe fémszálakat tettek

Fotó: Szendi Péter

A hosszúszárú csizmák évekig tartották magukat, de már tavaly elkezdték felváltani őket a bakancsok, méghozzá abszolút elnőiesítve. Nagyon kényelmesek, jól fogják a lábat, ugyanakkor láthatólag nem hegymászáshoz tervezték őket: szegecsekkel díszített a cipő széles nyelve, még a cipőfűzőbe is szőttek fémszálakat, hogy elegáns hatást, nőies megjelenést adjanak ennek az eredetileg férfias lábbelinek.

A vagány bakancs nagy nyelve díszített, a fűzőjébe fémszálakat tettek
Fotók: Szendi Péter

A sportcipők még extrémebbek, mint eddig: a magasított talp robosztussá teszi a külsejüket, ugyanakkor lágy színekkel teszik őket a gyengébbik nem kedvenceivé: sárga, rózsaszín betétek is előfordulnak, ezeken is fényes kiegészítőket alkalmaznak. A lányok nemcsak a sportos öltözékhez viselik ezeket a cipőket, hanem felveszik hosszú ruhával, leggins-szel is. A női cipőkben visszajött a klasszikus stílus: hegyes orrú, tűsarkú fazonokkal találkozunk, főleg pirossal és feketével. Ezeket is szegecsekkel díszítik az őszi-téli divat metálmániájának jegyében. Legyenek arany vagy ezüst színűek, de adjanak fényes csillogást a nők megjelenéséhez.

A nagyon egyszerű félcipők is roppant nőiesek. A fekete sima bőrt rafinált szabással alakítják, a belépést megkönnyítő és a lábat fogó ezüstös fényű gumibetéttel, és feltétlenül kerülnek rá csatok, fémkiegészítők, vagy metál színű bogyók (az évtizedekkel ezelőtt divatos gombos cipőnek volt ilyen hihetetlenül megejtő bája), a talp és a felsőrész találkozásánál is fémes csík szalad körbe.

A legtöbb őszi lábbeli idén fekete és piros, kevesebb a sötétkék, előretört a katonás khaki szín, de feltétlenül aranyszínű betéttel vagy kiegészítőkkel kombinálva. A sarokmagasság 2-10 centiméter között változik.

A fazonok sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenki találjon alkatának megfelelő, lábára illő divatos, mindennapi vagy alkalmi viseletre való cipőt ebben a szezonban, a tervezők nemcsak a modellekre, hanem a széles nagyközönségre is gondoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!