Új, különleges hatóanyagok

2019.05.19. 15:30

Újjávarázsolják a bőrt a natúrkozmetikumok

A natúrkozmetikumok tavaszi használata kisegíti a bőrünket a téli időjárás okozta hiá­nyosságokból, regenerál, és felkészíti a nyárra, ahol az erős fény majd újra próbára teszi. Már a bőrtisztítás módja sem mindegy, a táplálására pedig új anyagokat is használhatunk.

Merklin Tímea

Szabó Anett szaktanácsadó szerint négyféle készítménnyel hamar eredményt lehet elérni a bőrmegújításban Fotó: Horváth Balázs

Tavasszal a dehidratálódott bőr ápolására kell nagy hangsúlyt fektetni. A természetesség a fő elv az arc­ápolásban is – halljuk Szabó Anett tanácsadótól, aki bőrdiagnosztikai tapasztalatok, vizuális ismérvek, valamint a vendégek által elmondott panaszok, bőrreakciók alapján meg tudja állapítani, hogy személyre szabottan kinek milyen készítmények valók. Minden bőrtípusra összeállítható olyan napi bőrápolási rutin, amivel a legjobb hatás érhető el.

Arctisztítás

A szakember felhívja a figyelmet, hogy már az arctisztítás során is elláthatjuk a bőrt megfelelő tápanyagokkal. Nagyon jók a kímélő kókusztenzid-tartalmú tonikok, arctejek, archabok vagy a mandulaolaj. A bőrtípusnak megfelelően ajánlanak pílingeket, arcradírokat. A modern igényekhez igazodva ezek nemcsak mechanikai úton távolítják el az elhalt hámsejteket, hanem ­hatóanyagaik révén – például az AHA sav – fel is oldják azokat. Az arctisztítás után következik a bőrhidratálás és a bőrtáplálás.

Szabó Anett szaktanácsadó szerint négyféle készítménnyel hamar eredményt lehet elérni a bőrmegújításban Fotó: Horváth Balázs

Bőrhidratálás és a bőrtáplálás

Bőrtípustól függetlenül alkalmas a hidratálásra többféle készítmény. Szeretik a nők alkalmazni a hialuronsavat, pozitív tapasztalataik vannak az innovatív pentavitin hatóanyagokról, amelyek 72 órára ellátják a bőrt. Extrém bőrszárazság esetén a speciá­lis igényeknek megfelelően az arckrémek alá szérumok adhatók, amelyek koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, például liposzómás hialuronsavat, Q10-et, gránátalmamagot, ezek olajos, géles textúrájúak. Újdonság a palettán a kojicsav, ami a japán rizsbor készítésekor keletkezik, depigmentáló hatású. A májfoltokat, pigmentfoltokat úgy halványítja, hogy közben nem fényérzékenyít.

A szakember elkülöníti a nappali és az éjszakai bőr­ápolást. Nappalra fényszűrős krémeket javasol, éjszakára olyanokat, amelyek megújítják és regenerálják a bőrt, tartalmaznak növényi kollagént, retinolt, ceramidot. Van levendulával és cickafark hozzáadásával készült verzió is, amelynek bőrnyugtató, és aromaterápiás jellege hozzájárul a pihentető alváshoz.

Egy érdembeli változást hozó kúrához három-négyféle készítmény kell. Napi kétszer tanácsos használni egy arctisztítót, legyen az tej vagy tonik (kókuszvíz). Szintén napi kétszer, nappali és esti bontásban ajánlott a bőrtípusnak megfelelő arckrém és/vagy szérum. A szakember javasolja még, hogy ezenkívül használjunk arcradírt és arcpakolást, mindkettőt hetente kétszer. Mindez mesterien újjávarázsolja a bőrt: szembetűnő, szép eredményt lehet elérni néhány hét alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!