Púder Nélkül

2010.12.11. 12:21

3 + 1 tévhit a fogyásról

Kevés az olyan szerencsés hölgy, akinek ne lett volna valaha súlyproblémája. A fogyni vágyó nők sokféle diétával próbálkoznak, és olykor tévhitek áldozataivá válnak.

Péter Gyöngyi

1. Tévhit, hogy a több kardioedzés gyorsabb fogyást eredményez. A futás és a kerékpározás valóban hasznos, ám, ha túlzásba esik, ahelyett, hogy karcsúsodna az ember, csak kimerült lesz. Ráadásul a sérülésveszély is nő.

2. Tévhit, hogy a koplalás sikerhez vezet. Aki drasztikusan csökkenti a kalóriabevitelt, annak szervezete takarékos üzemmódra kapcsol: raktároz.

3. Tévhit, hogy zsírok, szénhidrátok nélkül egyszerűbben „dobjuk le” a fölösleget. Szervezetünk ezeket sem nélkülözheti az egészséges működéshez, hiányuk fáradtsághoz, gyengeséghez is vezet.

3 + 1 Tévhit, hogy léteznek zsírégető élelmiszerek, tudományos kutatás legalábbis még nem bizonyította. Törődjünk tehát bele, hogy nincs olyan étel, mely a fogyást segítené. A legfontosabb, hogy minőségi ételt együnk, mértékkel fogyasszunk, és ésszerűen mozogjunk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!