Púder Nélkül

2011.10.06. 12:15

A buddhizmus a hosszú élet titka

A buddhista életmód és az imádkozás a hosszú élet titka - állítja egy tajvani apáca, aki a kelet-ázsiai ország két legidősebb emberének egyikeként idén ünnepli a 112. születésnapját.

MTI

A kínai Szecsuan tartományban született Liu Csing-huan az egykori Kuomintang-vezető, Csang Kaj-sek seregének maradványával együtt érkezett Tajvanra, ahol 1965-ben szentelték fel az ország középső részén fekvő Puli városának buddhista templomában.
   
Az idős asszony, bár kerekesszékhez van kötve, nagyon jó egészségügyi állapotnak örvend - árulta el Liu ápolója, aki tavaly augusztus óta gondoskodik az apácáról egy állami kézben lévő idősek otthonában. Mint hozzátette, Liu a mai napig rajong a klasszikusokért és a vallásos témájú könyvekért.
   
Az asszony a múlt hónapban a tajvani matuzsálemek tiszteletére és a Kínai Köztársaság (Tajvan) megalakulásának századik évfordulója alkalmából rendezett fotókiállításra is ellátogatott.
   
A hosszú élet titkaként a buddhista imádságot (a Namo Amitofo kántálását) nevezte meg a hosszú élet titkának, amikor Nantu tartomány kormányzója, Li Csao-csing ajándékokat adott át neki.
   
Tajvan másik legidősebb asszonya az ország keleti részében él, és Liúhoz hasonlóan 112 esztendős.
   
Nantuban jelenleg 42 száz éven felüli vagy a százéves kort hamarosan betöltő ember él, 13 férfi és 29 nő. Közülük tizennégyen még az idén ünneplik a 100. születésnapjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!