Púder Nélkül

2010.06.01. 06:27

A hibás párnaválasztás stresszhez is vezethet

A hibás párnaválasztás fejfájáshoz, gerincpanaszokhoz, vérnyomásproblémákhoz, stresszhez vezethet.

Tersztyánszky Krisztina

A jó párna ideális mérete 40x80 cm, és téglalap formája van. Ezzel a fej a párnán nyugszik, a váll viszont az ágymatracon fekszik. Kerüljük a furcsa alakú párnákat. A hengeres párnák nem valók alvásra. Ne válasszunk U alakú vagy négyzetes alvópárnát se, és túl nagy kispárnán sem célszerű aludni. A nagypárna felesleges, rossz tartást eredményez.

Az erősebben verejtékező embereknek célszerű mosható töltelékkel töltött párnát vásárolni, vagy a párnát dupla huzattal ellátni. Allergia esetén ugyancsak fontos a mosható töltet, és az antiallergén huzat. A hajunkban ugyanis számos allergént beviszünk az ágyba. A szintetikus tölteléket kerüljük el. Legjobb a hagyományos toll- vagy a bőrbarát gyapjúpárna, mely elszállítja bőrünktől a méreganyagokat.

A szivacsból készült, mosható párnák is megfelelnek, ha huzatuk természetes anyagból készült, de ezeket csak addig szabad használni, míg a szivacs el nem öregszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!