Púder Nélkül

2011.07.31. 05:43

A legújabb trendek a nagy napon is

Boldogságkapu, székszoknya, lufi, tűzijáték, galambreptetés, svédasztal - néhány újdonság az esküvőszervezés területén. Órásné Bognár Kitti csopaki esküvő- és rendezvényszervező elárulta nekünk mi a trendi, divatos mostanában a "nagy napon".

Káposztás Vivien

Kezdjük talán a dekorációval, melynek a fantázián kívül a pénztárca szabhat csak határt.  - Mostanában sokan kérik a boldogságkaput, mely egy fehér kovácsoltvasból készült díszelem, ezt virággal, illetve kérés szerint organzával teszünk látványossá, legtöbbször szabadtéri, kerti esküvőre ajánljuk. Mobil, könnyen szállítható, így előfordult már olyan is, hogy a pár az étterembe is megrendelte, így a násznép a kapu alatt sétált be a vendéglőbe - mesélte Kitti.

A lagzi helyszínének dekorálásánál figyelembe kell venni a környezetet is, szinte minden jegyespár kér az asztalra virágtálat, ezen kívül a székszoknya és a terem virágokkal, lufikkal való díszítése is gyakori. - Egy csárdában például a lámpákat is feldíszitjük, de akár a függönyt is - így tesszük a hangulatot ünnepivé - osztja meg tapasztalatait Bognár Kitti.

Az extra kívánságok közé tartozik a galambröptetés, a virágszirom szórása, a lufieregetés, de nagyon romantikus lehet az úszógyertyákkal és virágfejekkel díszített üvegtál is  - mindez pedig szemet gyönyörködtető lehet egy balatoni esküvőn is, a tóban úsztatott égő gyertyákkal. Sokan kérik az ifjú  párt szállító jármű dekorálását is, melynél divat a nagy, szép, márkás, fekete, vagy fehér autó, esetleg limuzin, feldiszítve.


 
- A virágoknál tavaly óta változatlanul az orchidea vezeti a kedvencek listáját, de nyári esküvőre készítettünk már napraforgóból is csokrot. A minimalista stílus, néhány szál kála átkötve egy masnival, gyöngyökkel feldobva- ez a legtrendibb. A menyasszony csokrát érdemes az ara testalkatához választani, illetve a ruhával szinkronba hozni - tanácsolja a szervező.

- Egyre divatosabb az élő virágból készített ékszerek viselése karkötőként, illetve a hajkorona díszeként. Az eldobócsokor mostanában "becsapós", három kisebb csokorból kötnek össze egyet, és eldobás közben darabokra esik szét, így három eladósorban lévő hölgy is kezdhet reménykedni, ha elkapja.

A menyasszonyi ruháknál nehéz megállapítani, hogy mi számít újdonságnak idén, de annyi biztos, hogy hódítanak a letisztult, egyszerű, klasszikus vonalak. Színben az ekrü, törtfehér - sőt mostanában az arany - az irányadó, de természetesen az örök divat a tiszta, hófehér szín.

A menüsor tekintetében érezhetjük a legnagyobb változást, ugyanis Kitti szerint a svédasztal a trend, de persze megmaradt a hagyományos újházi tyúkhúsleves-rántott hús-pörkölt-sült hús kombináció. Az esküvői torta tekintetében (is) végtelen a választék, de talán itt megmarad a klasszikus emeletes torta, (szintenként több ízben)  marcipán házaspárral a tetején.

Tény, hogy az esküvő napján mindenki a tökéletességre törekszik, de nem feltétlen attól lesz hibátlan, hogy mindent "felcicomázunk", ne feledkezzünk meg a "nagy nap" igazi üzenetéről, az összetartozásról, a szeretetről.



Nyári nász a magyar tenger partjánál

Kitti elmondása szerint meglepően sok külföldi választja esküvője helyszínéül a Balatont. Talán itt készülnek a legromantikusabb fotók, melyeket jó visszanézni évek múltán is egy albumban. Amennyiben a Balaton partot favorizáljuk, készüljünk fel az időjárás kiszámíthatatlanságára, és állíttassunk fel rendezvénysátrat is eső esetére. Egy vitorlásklub, egy hajó, a tihanyi apátság, egy Balaton-panorámás étterem a hegytetőn mind varázslatosan feledhetetlenné, romantikussá, mesébe illővé tehetik esküvőnk napját.

 Szerző: Káposztás Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!