Púder Nélkül

2011.05.08. 06:11

A lila virág a legdivatosabb

Akár ballagásra, akár névnapra, esküvőre, vagy csak úgy ajándékozunk valakinek virágcsokrot, gondot jelenthet, főleg, ha kevéssé ismerjük az illetőt, milyen színű virágot válasszunk.

Horváth Viktória

– Először természetesen azt kérdezzük meg a vásárlótól, hogy mi a kedvenc színe vagy virága a megajándékozni kívánt hölgynek vagy úrnak. De ezek hiányában is ki tudjuk találni, milyen csokornak örülne a legjobban – mondta el Molnár Zsófia, az egyik zalaegerszegi virágbolt vezetője.

 – Bérmálásra sokan pirosas színű virágot kérnek, de a lila is hagyományos szín ilyenkor. Utóbbit egyébként nemcsak egyházi jelentése miatt választják, nagyon divatosnak számít főleg a fiatal lányok körében.

Az egyszerűbb, visszafogottabb stílusúaknak a pasztell színeket ajánlaná a virágkötő, kitűnő párosítás például a krém és zöld szín. S persze nemcsak a hölgyekre gondolunk, ha a virágcsokorról van szó.

 – Férfiakat is ugyanúgy meglephetünk vele, különösen ballagáskor kedvelt például a bonbonokból, pénzből vagy éppen mini whiskysüvegekből kötött csokor. Mivel nagyon egyedi, a siker garantált lesz – tanácsolta Molnár Zsófia. – De ha ragaszkodunk a virághoz, a szerencsehozó bambusz lehet a jó választás.

A legkedveltebb virágok az utóbbi időben az apró fejű rózsák, amelyek narancs színben és cirmos mintázattal is kaphatók, de keresik a fréziát, a flamingót és a tulipánt is. S hogy milyen legyen a csokor formája?

– A kisebb, de ízléses csokrokat keresik a vásárlók. A kerek csokor inkább romantikusabb, a nyújtott pedig feltűnőbb hatást nyújt, de ez persze a választott virágtól is függ, hiszen nem lehet mindegyikből megkötni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!