Púder Nélkül

2010.09.04. 15:17

A méz, a banán is csodát tehet bőrünkkel

A bőrünknek kedvező meleg, párás időszak lassan a múlté, ősszel egyre ritkábban bújik elő a Nap, gyakran esik az eső, hideg szél fúj. Reggelente fáradt arc néz vissza ránk...

Péter Gyöngyi

A bőr, amúgy 20 százalékos nedvességtartalma ilyenkor a felére csökkenhet.
 
- Nyáron rengeteg friss gyümölcs, zöldség áll a rendelkezésre, ám ősszel szinte minimálisat fogyasztunk ezekből a terményekből. Fontos azonban, hogy megmaradjon a vitaminpótlás, ha máshogy nem, legalább tabletták formájában  - hívta fel a figyelmet a helyes táplálkozásra Németh Noémi, egerszegi mesterkozmetikus.  - Nem ritka, hogy már szeptemberben szükséges a fűtés, így a lakásokban, irodákban is szárazabb lesz a levegő, ami  szárítja,  fakóvá teszi a bőrünket. Ráadásul  a nyár, a napfény káros hatásaként foltok is díszelegnek rajta: ezek  a fokozott figyelem, fényvédelem ellenére is megjelenhetnek.

Az ősz ideális  bőrhámlasztásra,  speciális kezelésekre, melyek hatására eltűnnek a foltok, összehúzódnak a pórusok, a dehidratált bőr hidratáltabbá válik és fokozódik a rugalmassága. Masszírozással és bőrradírozással is sokat tehet az ember a bőréért.

A szakember házi praktikákat is említett: regenerálja a bőrünket, ha tejföllel összekevert banánpépet kenünk rá, illetve a méz, egy kis tej és élesztő együttese is igazi vitaminforrás az arcbőrnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!