Púder Nélkül

2010.06.02. 14:53

A só lehet bőrradír és folttisztító

Miközben Michelle Obama amerikai first lady más hírességekhez hasonlóan a sófogyasztás csökkentése mellett kampányol, a szépségipar a só külső használatának előnyeit hirdeti. A só mindemellett az ételek ízesítésén túl a konyhában akkor is segítségünkre lehet, ha ez vagy az kiborul, kifröccsen, odaég...

Vas Népe

"A sót gyakorlatilag az idők kezdete óta használják bőrradírként - mondja az Allure magazin főszerkesztője, Linda Wells. - Olyan, akár egy remek hámlasztó, és emellett valóban jó érzés a bőrnek. Vannak lazító fürdősók, amelyekben egyszerűen csak áztatjuk magunkat, ráadásul gyulladásgátló hatásúak is. Akkor is hasznosak, ha puffadtnak érezzük magunkat".

A só valóban nemcsak ételeink fő fűszere, hanem még a bőrápolásban is segítségünkre lehet. Természetesen a bőrápoláshoz a tengeri só ajánlott, mely többek között hatékony fogfehérítő és ínyápoló is. Bőrradírként használva megszabadítja a testet az elhalt hámrétegtől, így bársonyossá teszi a bőrt.

Otthon is elkészíthetjük a tengeri sóból készült bőrradírt:
2 csésze tengeri sót keverjünk össze egy csésze olívaolajjal, és tegyünk hozzá két evőkanál vizet. Addig keverjük, amíg krémsűrűségűvé nem válik, majd kenjük a nedves bőrre. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be, és bő vízzel öblítsük le. Hetente egyszer ajánlott az ilyen fajta bőrradírozás tetőtől talpig, mert sima és selymes lesz a bőr, ráadásul a krémeket is könnyebben beszívja.

A só által a konyhában nem csak az ételek lesznek ízletesebbek, hanem a zsíros, ragacsos, égett  felületek is tisztává, újjá varázsolhatóak.
- Ha például a sütőben kifröccsen valami, hasznos azonnal sót szórni a zsíros, ragacsos felületre, így miután kihűlt, egyszerűbben eltávolítható a folt.
- A lábosnak se essünk neki egyből: ha az edény aljára sót szórunk, aztán vízzel felfőzzük, az égett rész könnyebben feloldódik.
- A só a ruháról is eltávolítja a ráfröccsent zsírpacát.
- Nem túl gusztusos látvány, amikor a tea megszínezi a bögrét, kancsót. Ezek tisztítása ugyancsak egyszerűbb, ha egy kis sót szórunk a vizes törlőkendőre.
- A só a fogmosópohár tisztántartásában is segítségünkre lehet, amennyiben időnként átöblítjük azt sós vízzel, nem keletkezik rajta lerakódás.

Némely esetben megfontolandó az ecet és a só keverékét alkalmazni - hogy mikor és miért, arról ide kattintva a zalaihirlap.hu-n olvashat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!