Púder Nélkül

2011.12.29. 06:06

Afrika legnagyobb plázáját avatta fel Jennifer Lopez Casablancában

Megnyílt az első casablancai bevásárlóközpont, amely egyben a legnagyobb Afrikában – a két emelet magasságú akváriumot is magában foglaló luxuslétesítményt Jennifer Lopez avatta fel a marokkói társadalom krémjének jelenlétében.

MTI

Louis Vuitton-, Gucci-, Dior-, Ralph Lauren-butikok és a Galeries Lafayette áruháza is megtalálható az új üzletközpontban. 
Az Atlanti-óceán partján álló futurisztikus épület a 8,5 millió szegénynek otthont adó ország ellentéteinek jelképe; a 32 milliós lélekszámú Marokkó az ENSZ fejlettségi listáján szereplő 186 ország között a 130, de nyaranta gyakran koncerteznek ott olyan sztárok, mint Shakira és Kanye West.
   
A Közel-Kelet és Észak-Afrika országai között Marokkóban az egyik legmagasabb az írástudatlansági és munkanélküliségi ráta és a legmagasabbak a jövedelemkülönbségek az úgynevezett Gini-együttható, a szóródási típusú jövedelemegyenlőtlenségi mutató szerint.

Az üzletközpontban vezető szerepet szánnak az idegenforgalomnak – mondta el Dzsenan Langhar, a létesítmény főtitkára, aki arra számít, hogy az évi becsült 12 millió látogató 20 százaléka külföldről érkezik majd.
   
Nadzsib Akebi közgazdász szerint a marokkói bevásárlóközpont egyfajta dubaji típusú beruházás a Földközi-tenger nyugati medencéjében - olyan, amellyel Afrikából és Európából próbálják meg odavonzani a fogyasztókat a helyi gyenge kereslet pótlására.
   
Az üzletközpont felépítéséről a 2000-es évek közepén döntöttek, építését felerészt a szaúdi ad-Dzsedaje konszern finanszírozta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!