Púder Nélkül

2011.08.21. 06:00

Átváltoztattuk: megfiatalodott az egyedülálló, kétgyermekes anyuka

Melyik hölgy nem érezte még úgy legalább egyszer életében, hogy de jó lenne, ha profi szakemberekre bízhatná magát, akik megmondanák, mi áll jól neki, mit viseljen?

Horváth Viktória

Dr. Márk Erika mérnökként dolgozik, egyedül neveli ötéves ikerfiait: éppen ezért gyakran öltözik sportosan, mellőzve a nőiességet. A negyvenes anyukát azonban egy különleges csapat tagjai vették kezelésbe, hogy teljesen átformálják őt, s közben tanácsokkal szolgálhassanak olvasóinknak is.

– A mai hölgyek legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nem mernek egyediek lenni – bocsátotta előre Viola Kati, divattanácsadó. – Vásárolják a konfekciót, a trendeknek megfelelő holmikat, közben nem is gondolnak bele: jól áll ez nekem? Passzol ez az egyéniségemhez?

– Eddig főleg egyedülálló, gyermekes hölgyek voltak azok, akik szerettek volna teljesen megújulni, bizonyára éppen az életükben bekövetkezett jelentős változás miatt. Úgy érezték, szükségük van szakértői szemre, hogy aztán ők is elégedetten nézhessenek a tükörbe. Az új külső persze segíti a lélek megújulását is – mondta el Hadnagy Emőke kozmetikus, sminktanácsadó.

A fodrász Brender Krisztiánnal együtt ül össze az átalakító csapat, ha új vendég érkezik, s egyéni kívánságok és kérések alapján a saját elképzeléseiket is beleadva, közösen alkotják meg a tervet. Így minden passzol egymáshoz, s a végeredmény összhangban lesz a vendég kérésével is. Egyébként nemcsak nők érdeklődnek az átváltoztatások iránt, hanem férfiak is, s voltaképpen minden korosztály és minden alaktípus, bár a teltkarcsú hölgyek kevésbé bátrak, jóllehet erre igazán nincsen okuk.

– Minden ember besorolható négy alaptípusba az évszakok színei alapján, ahogy a bőrtípusa és az alkata alapján is. Miután ezeket megnéztem, arcápolási tanácsokat adok, megtanítom, miképp sminkelje magát, hogy a ruhájával, az életvitelével is összhangban legyen – mondta a kozmetikus.

– A nőies vonalakat igyekszem kiemelni minden vendégemen. Azt, ami benne van, de talán még maga sem látja, vagy zsákruhákban takargatja, pedig egy kis rafinériával mindenkinek található előnyös, tetszetős ruhadarab – folytatta a divattanácsadó. – Nem alapozok egyébként az aktuális trendekre, az a meglátásom, mindenkinek más áll jól, s ez nem feltétlenül egyezik a divattal.

– Az ápoltság és igényesség nem pénztárca kérdése – tette hozzá Emőke. – Ha valaki megtalálta magát és a stílusát, akkor elégedettebb lesz a tükörképével, s talán az életét is megváltoztatja, mert magabiztosabb lesz, és jobban elfogadja önmagát. Erikának egyébként elegáns sminket tervezett Emőke. Mivel finom vonásai vannak, kerüli az erős színeket és vonalakat, pasztellel dolgozik: lazac és korál kerül az arcára. A sminkben a szem lett hangsúlyos.

A kétgyermekes anyuka kissé gömbölyded testére aztán a nőies vonalakat tökéletesen kiemelő koktélruha került. A hétköznapi, sportosabb öltözéket tehát elegáns, finom, partikhoz vagy vacsorákhoz is passzoló ruha váltotta fel.

– Könnyű, nyári frizurát készítettem Erikának. Nem kell vele sokat foglalkoznia otthon, lesz ideje a gyerekek és a munka mellett is elkészíteni – magyarázta Brender Krisztián. – A fő szempont tehát a praktikusság volt, de természetesen az egyéni jellemzőit is figyelembe vettem.

Még Erika is meglepődött a végeredményen, amikor meglátta magát a tükörben. Noha két kisfiú anyjaként kevés ideje jut önmagára, most mégis úgy érezte: teljesen megújult, megfiatalodott. Azt mondta, már régen érezte magát ilyen jó formában. Megfogadta a szakértőktől kapott tanácsokat is, így otthon is folytatni tudja a bőre és a haja ápolását, s most már azt is tudja, mi áll neki jól.

– A külső persze nem minden – zárta a beszélgetést Viola Kati. – Fontos a sport, az egészséges életmód, de ha első lépésként a külsőnket alakítjuk át, majd lassan a gondolkodásunkat is, akkor egész biztosan jó úton járunk...



Nézze meg az átváltozást lépésről lépésre! Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!