Púder Nélkül

2011.05.24. 09:23

Az ehető fülbevaló

Az ókorban az istenek eledelének tartották, a római katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen majdnem 80 százaléka víz. Azon túl, hogy fenséges eledel, a cseresznye még egyedi kiegészítőnek, fülbevalónak is remek.

Kiss Anna

Az édes, piros gyümölcs gazdag vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban. Nem csak a cseresznyeszemek hasznosak, sok helyen készítenek a szárából méregtelenítő hatású teát, sőt levelét fehérborba áztatva, különleges ital nyerhető. Mélyhűtőben tárolva is megőrzi vitamintartalmát, tehát lefagyasztva akár télen is fogyasztható. Kartionid, antocián és flavonod tartalma miatt gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású.

A cseresznye még egyedi kiegészítőnek, fülbevalónak is remek. Ki ne emlékezne arra, amikor gyerekkorában cseresznye-szedés közben büszkén viselte a kétszárú cseresznyét füleire akasztva...

Kislányokon és felnőtteken egyaránt jól mutat alkalmi ékszerként az igazi gyümölcs, ám aki tartósabb bohókás fülbevalót szeretne, annak javasolt az élethű másolat is.

A cseresznye-formájú, strasszköves bizsuk igen vidám kiegészítői lehetnek egy-egy nyári öltözéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!