Púder Nélkül

2015.09.04. 07:30

Babakocsi: a gondos választással megkönnyíthetjük az életünket

Egy kisbaba érkezése sok kérdést felvet a családban. Ezek közül az egyik legfontosabb az, hogyan válasszuk ki a megfelelő babakocsit az új jövevénynek?

Horváth Viktória

Fontos a tárolás és a lezárás lehetősége. Szerezzünk be biciklizárat és nézzük meg a tárolót vagy a lépcső alatti helyet, elfér-e majd ott a kocsi. Ha liftes házban lakunk, mérjük le az ajtó szélességét, így nem érhet meglepetés. Ám ha nincs lift, akkor a babakocsi kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a súly, hiszen lehet, hogy emeleteket kell majd cipelnie a kismamának. Szükségünk lehet kézifékre, különösen, ha tele van lejtőkkel és emelkedőkkel a környék.

Érdemes átgondolni azt is, hogy autóval vagy tömegközlekedési eszközökkel utazunk- e többet. Ilyen értelemben elsődlegessé válthat a helytakarékosság illetve a könnyű összecsukhatóság kérdése. Az esővédő szintén lényeges kiegészítő lehet, a bolygókereket azonban inkább kerülni érdemes. Ha pedig nem egyke a baba, választhatunk olyan kocsit, amin tesófellépő is van.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!