Púder Nélkül

2011.01.23. 06:49

Balikó Adrienn a munka és a család közti egyensúlyozásról

A szombathelyi Weöres Sándor Színház szombati megnyitója illetve díszbemutatója előtt sokat hiányzott otthonról Balikó Adrienn (40) közönségszervező. Adrienn a színház szerelmese, azon túl is, hogy nappal a Király utcai jegyirodában dolgozik közönségszervezőként, esténként pedig ügyel az előadásokon, mint nézőtéri felügyelő.

Merklin Tímea

 - Az időm jelentős részét a színházban töltöm. A családom olyan nagyon nem bírja, dehát ez van. Keveset vagyok itthon. A férjem kiveszi a részét a háztartásból, bevásárol, főz, én takarítok. Ha nincs dolgom, csinálok magamnak. Ha időm van, palackot gyűjtök a gyerekem osztályának, elviszek két busznyi gyereket a zalaegerszegi színházba - tudjuk meg Adrienntől. - A színház-szerelem a Madáchból jött, ahol érettségi után dolgoztam pár évet. A budapesti Casus Művészeti Kollégium akkor indított egy hároméves művészeti menedzserképzőt, és mivel volt egy vidéki tagozata Szombathelyen, emiatt hazaköltöztem. Mind a három évnek megvolt a maga specialitása: az első év kiállításrendezésről szólt, a második a filmről, a harmadik a színházról. Az iskola legnagyobb előnye az volt, hogy kapcsolatokat szült. A 90-es évek közepén aztán a kulturális menedzser irodában dolgoztam, amit akkor Czenki Zsuzsa vezetett. Az én dolgom volt, hogy beutazzam az országot, megnézzem a színházi előadásokat, és összeválogassam, hogy mit hozzunk a szombathelyi tavaszi fesztiválra. Nagyon szerettem azt a munkát. Akkor jött el Szombathelyre a Madáchból a Macskák, Kaposvárról az Édes Anna. Igen bánatos voltam, hogy nincs színház a városban, de működött az Amatőr Ifjúsági Színház, így elmentem oda kellékesnek, asszisztensnek, mindenesnek. Ez volt a hobbim, gázsi nem járt érte. Kellett valami munkát is találni: először a 2D Videóstúdióban voltam gyártásvezető, majd a Szombathelyi Televízióhoz kerültem.

Adrienn ott ismerte meg élete párját, Prikazovics Ferencet, aki pár hónappal előbb művészeti titkár lett a Mesebolt Bábszínháznál. Azt az állást kapta meg, amire Adrienn is pályázott. Hálából a reggeli műsorba - aminek egyik műsorvezetője Priki volt - Adrienn mindig máshoz osztotta be a húzó neveket. Aztán véletlenek sorozata következett: egymást kísérgették a másvalakivel tervezett randevúkra, mígnem összejöttek. Két év után összeházasodtak, három év múlva jött Julika.

- Mikor kicsi volt, még nem volt nyugdíjas nagymama, aki segített volna, Prikivel felváltva vigyáztunk Julira. Volt olyan félévünk, amikor csak az ajtóban találkoztunk, átadtuk egymásnak a kilincset meg a gyereket. Juli a tévében töltötte a kisgyerekkorát. Most meg a színház bűvöletében él, ha tehetné mindig ott lenne. Be kellett vetni az atyai szigort, mert sajnos voltak túl hosszúra sikerült napjaink. Most csak pénteken és szombaton jöhet velem a színházba - meséli Adrienn.

Kiderül, a család szabadiejében is színházba jár: más családokkal összefogva, néhány autóval Budapestre mennek a kiválasztott előadásokra. Hasonlóképpen családokat hívnak meg gyalogtúráikra, melyek során Ausztria legszebb helyeit keresik fel.

MA IS NEKI ADNÁ-E A KIS LAPÁTOT?

"Ha ismerlek gyerekkoromban, biztosan neked ajándékozom sárga kis hólapátomat, piros homoklapátomat, s a csillagokkal telefestett kék vödrömet ...  " - ezt a svéd gyermekverset (is) mondta Prikazovics Ferenc az esküvőjükön.  

Mindketten ismert személyiségek, de sokan nem tudják, hogy házasok Balikó Adriennel. Megkérdeztük: ma is neki adná-e a kis lapátot?

A diplomatikus válasz ez volt: a lapát megvan, hiszen nem ismerték egymást gyerekkorukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!