Púder Nélkül

2011.04.09. 11:49

Barátságból szerelem: elkerülhetetlen?

Az óvodai homokozóban kezdődik az egész, az iskolapadban már nagyon észrevehető, az egyetem alatt pedig letagadhatatlan: az érdeklődés a másik nem iránt. A kérdés már csak az, milyen jellegű: baráti vagy inkább szerelmi?

Horváth Viktória

Nemrég futott a mozikban a Csak szexre kellesz című film, ami dióhéjban arról szól, hogyan lesz két barátból először alkalmi szexpartner, szigorúan érzelmek nélkül, majd később szerelmespár. Ennek kapcsán tettük fel a kérdést zalaegerszegi járókelőknek, hisznek-e abban, hogy létezik nő és férfi között barátság?

– Egyértelműen nem – vágta rá gondolkodás nélkül a középiskolás Tóth Brigitta, akit éppen a suliból jövet szólítottunk meg. – Nem azt mondom, hogy minden fiú iránt éreznek a lányok valamit, csupán azt, olyan közeli, igazi barát nem lehet két ellentétes nemű ember, mint két azonos nemű. Hiszen a szexualitás mindig ott lesz köztük ékként.

– Szerintem lehetséges. Az én legjobb barátom is egy fiú, és sosem volt köztünk szó szerelemről. Bár az is igaz, már pelenkás korunk óta ismerjük egymást, olyan, mintha az öcsém lenne – cáfolt rá az előző állításra Brigitta barátnője, Kelemen Rita. – Ha sok mindent átéltek együtt, közel állnak egymáshoz, és már régóta ismerik egymást, nem hiszem, hogy fellobbanhat még köztük a szerelem lángja.

– A fiú mindig is a prédát látja a lányban, akkor is, ha a barátja csak. Úgyanúgy megnézi a fenekét, ha lehajol, maximum nem próbálkozik be nála, mert fontosabb neki a barátságuk – vallja az egyetemista Baranyi Szabolcs. Neki is vannak lánybarátai, sőt, a mostani párja korábban „csak egy haver” volt.

– Elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb ne legyen valami köztetek, ha valakivel jól kijössz, hasonló az érdeklődésetek, és még be is jön neked.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!