Púder Nélkül

2011.10.08. 07:11

Barbie áttér az újrahasznosított papírra

Az esőerdők pusztításával vádolt Mattel amerikai játékgyár, a híres Barbie baba előállítója a jövőben a tervek szerint újrahasznosított papírba csomagolja a termékeit.

MTI

A Mattel közleményben jelentette be, hogy 2011 végéig papír csomagolóanyagainak 70 százaléka újrahasznosított papírból és a fenntartható fejlődést elősegítő eljárásokkal készített rostokból áll majd, 2015-re pedig ezt az arányt 85 százalékra emelik.
   
A Mattel vállalja, hogy "előrelépést tesz a tartós fejlődést elősegítő eljárásokkal készült papír felhasználásában" – közölte Lisa Marie Bongiovanni, a cég alelnöke közleményében, hozzátéve, hogy a jövőben a cég kerüli a primer rost felhasználását. A francia hírügynökség megkeresésére a Mattel közölte, hogy a vitatott eredetű papír többek között az Asia Pulp and Paper (APP) cellulóz- és papírgyár terméke.
   
A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet üdvözölte a Mattel döntését, közleményben tudatva, hogy a játékgyár "a jövőben nem csomagolja az indonéziai trópusi erdők kiirtásával előállított rostpépből készült papírba".
   
A Greenpeace hangsúlyozta: az általa elvégzett nyomozás "bebizonyította, hogy az APP nagyban hozzájárul az indonéziai erdőirtásokhoz".
   
A Greenpeace "rajta tartja a szemét a Mattelen, hogy megbizonyosodjon arról, valóban betartja a kötelezettségvállalását, és arra fog buzdítani más játékgyárakat, közöttük a Disneyt és a Hasbrót, hogy hozzon hasonló lépéseket az esőerdők védelmében" – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!