Púder Nélkül

2010.09.09. 08:03

Barnulási praktikák a szoláriumtól az önbarnító kapszuláig

Minden jel arra mutat: az idén sem ússzuk meg, hogy vége legyen a nyárnak. A strandon megszerzett barnaságunkat viszont átörökíthetjük. Tippek barnaságkedvelőknek.

Kiss Nikolett

Az első és legkézenfekvőbb tipp természetesen a szolárium. A mesterséges napozásnak vannak lelkes ellenzői, de a bőrgyógyászok szerint a mértékletes alkalmazás a kulcsszó. Azaz heti egyszer néhány perc napozással nem lehet baj, a ködös, gusztustalan időjárás bekövetkeztével pedig még a lelkünknek is jót tesz.

Persze válasszuk ki a megfelelő szoláriumot. Sudár Beatrix szoláriumüzemeltető azt tanácsolja: figyeljünk arra, hogy a szoli legyen higiénikus, szakképzett személyzettel, akik megmondják, hogy a bőrtípusunknak megfelelően hány perc napozás ajánlott. 

A szakember a speciális krémek használatát is javasolja, ezzel jelentősen javítható a hatékonyság és ápolja is a bőrt.

Akinek mondjuk az anyajegyei miatt nem ajánlott a szolárium, vagy szimplán csak nem szereti, az vegyen önbarnító krémet (de önbarnítós testápolókból, arckrémekből is bőven talál  választékot a drogériákban). Vigyázat: előtte radírozzuk le alaposan a bőrünket.

De trükközhetünk a sminkkel is: a barnító púdert vigyük fel az arcunkra, nyakunkra, s ha szabad a dekoltázsunk, természetesen arra is.

Aki a barnaság belülről történő megalapozását választja, annak a sárgarépa ajánlott minden mennyiségben, de gyógyszertárban lehet kapni önbarnító kapszulát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!