Púder Nélkül

2012.06.22. 06:29

Barnuljunk vitaminokkal!

Noha mindenki tisztában van azzal, hogy nem tesz jót a bőrnek, ha órát hosszat napozik, sokan nem vesznek róla tudomást, pedig testünk külső takarója gyorsabban öregszik, de ez csak a kisebbik baj: az UV B-sugarak súlyos kórhoz is vezethetnek.

Péter Gyöngyi

Nem kell azonban folyamatosan süttetni a hasunkat ahhoz, hogy gyorsan barnuljunk, állítólag némely étel rendszeres fogyasztása is segítségünkre lehet, így kevesebb napsütés is elegendő a kívánt barnaság eléréséhez. Elsősorban azok az étkek ideálisak, melyeknek magas az A-vitamin-tartalmuk. A sárgadinnyében és az őszibarackban például „partnerre” találunk, a zöldségek közül pedig a sárgarépa lehet ideális. Jó tesz, ha olívaolajjal, szójaszósszal vagy éppen balzsamecettel ízesítjük salátáinkat. Ha mégsem tapasztalná valaki a gyors változást, akkor sem hiábavaló a próbálkozás, hiszen csupa egészséges, vitamindús ételt vett magához a barnulás jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!