Púder Nélkül

2010.12.20. 06:47

Boldog, sportos karácsony

Egy otthon használható sporteszköz remek ajándékötletnek tűnik karácsonyra, de vajon nem veszik e szeretteink célzásnak a jó szándékot?

Kiss Anna

Mindenki hallotta már, hogy az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres mozgás. Azt azonban kevesek tudják megoldani, hogy az egész napos munka után még egy fitnesztermet is meglátogassanak. Időtakarékos és kényelmes otthon edzeni, egy-két profi segédeszköz használatával pedig még hatékonyabbá válik a tréning. A vásárlás előtt azonban érdemes megfontolni néhány dolgot.

- Először is nem mindegy, mi a cél, a fogyás vagy az izomzat formálása- mondja Fekete Kinga személyi edző - A kalóriaégetésre legegyszerűbb megoldás a szobabicikli. Ha erősödni, izmosodni szeretnénk, a kézi súlyzó a legalapvetőbb eszköz. Rengeteg otthoni sportolásra alkalmas tornaszer létezik: a fit-balltól elkezdve a hasizom-erősítőkön át a különböző izomcsoportokat megmozgató kondícionáló gépekig.

- Sok múlik a gyakorlatok pontos kivitelezésén. A szabályok ugyanazok, mint egy fitneszteremben, az esetleges sérülések elkerülése végett mindenfajta edzést bemelegítéssel kell kezdeni, illetve nyújtással zárni. Azt is javaslom, hogy az otthoni torna megkezdése előtt konzultáljunk szakemberrel, hisz´ az előbb említettekben is hasznos segítséget nyújthat. Fontos, ha erősödni szeretnénk, először a nagy izomcsoportokat dolgozzuk meg, majd haladjunk a kisebbek felé. A motiváció is lényeges szempont, hiszen hiába rendelkezünk otthon egy komplett edzőteremmel, ha nem bírjuk rávenni magunkat a sportolásra. A legjobb, ha az edzés a napi rutin részét képezi, így egy idő után igényeljük is a mozgást. A sporteszköznek nem mindenki örül, előfordulhat, hogy nem érjük el a kívánt hatást, mert ismerősünk burkolt célzásként tekint ajándékunkra.

- Tapasztalatom szerint a legtöbben szeretnének sporteszközt kapni karácsonyra. Maguknak nem vennék meg, de mivel ajándék, használni kezdik és már ezzel is sokat tesznek az egészségükért. Végezetül, modellünket, Farkas Júliát is megkérdeztük, mit szólna, ha sportszert találna a fa alatt. - Nagyon örülnék neki, nincs is annál kényelmesebb, mint otthon mozogni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!