Púder Nélkül

2010.08.09. 17:36

Bőrünk ápolása a nyári időszakban

Örömmel nyugtázzuk, hogy sikerült némi színt összeszedni a nyár folyamán, de ahhoz, hogy ezt hetekig megtartsuk, különböző praktikákhoz kell folyamodnunk.

Sámel József

A napsütés hatására a bőr megszomjazik, a felső hámréteg elkezd pikkelyesedni, majd hámlani. Ez megelőzhető, ha a napi 2-3 liter folyadék fogyasztása mellett magnéziumban gazdag ásványvizet is iszunk. Érdemes langyos vízzel tusolni vagy a hidegmeleg vizes váltózuhanyt választani. A hosszas habfürdővel gyakorlatilag kilúgozzuk a bőrt, amitől zsírtartalma kiázik, vagyis sokkal könnyebben és erőteljesebben fogunk hámlani tőle. A napbarnított bőrnek persze némi gondoskodásra is szüksége van, erre célszerű vitaminos arc- és testápolókat választani, amelyek megkötik a nedvességet is. Kaphatunk önbarnító drazsékat, amelyek C-vitamint is tartalmaznak, így védve a bőrt az idő előtti öregedéssel szemben. De használhatunk barnítópúdert is, és bevethetünk különböző önbarnítókat is, amelyek a fakuló bőrre jótékony hatással bírnak, de fontos, hogy közvetlenül használat előtt radírozzuk le a bőrt, így nem váluk foltossá tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!