Púder Nélkül

2010.06.04. 11:59

Bridget Bradshow: A nő csak szépen kérdezzen...

Mi van akkor, ha a nő folyton kérdez, és nyaggatja a pasiját? Bridget Bradshow kódfejtő írása nem elsősorban nőknek, hanem inkább férfiaknak szól, akik nem beszélik a másik nem különleges nyelvét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

...és ne féljetek tőle, ne sértődjetek meg, ne gondoljatok semmi másra, minthogy: fontosak vagytok.
 
Amikor elképzeljük, hogy Te vagy az igazi, hogy szép vagy és okos, és derékszögbe hajlított izmos nagy karodra ültetnéd a kicsinket, mi mindent képesek vagyunk elkövetni azért, hogy most már TE legyél AZ.
Mindegy, hogy alkalmas vagy-e rá, hogy akarod-e, mindegy, mit is akarsz. Ha már megtörtént valami (persze, hogy AZ!), tudjuk, hogy a feleségeitek leszünk, és elkezdünk, igen, érlelni titeket a majdani szerepetekre.

Magatoktól nem nőnétek fel. Anyátok, sajnos, nem minden esetben készített fel titeket erre. És ugye igaz, hogy a mai napig ellát titeket, biztosítja azt a kényelmeteket, amit ezután is elvártok, a következő nőtől: a feleségtől? És vajon megtanítottak-e arra, hogy ahogy édesanyád is, a nő is lélekkel bír, és sok számodra felesleges, de a nő szemszögéből fontos dolgot kell a kedvéért, aztán a saját majdani kényelmed kedvéért megtenned?
A virág és az ajtónyitás...jólesik, de már nem követelmény. Nekünk elég lenne annyi is, ha néha nyitott szemmel figyelnél, és mi látnánk, hogy volt értelme hangot adnunk a vágyainknak. Nagyon keveset kérünk. Pedig adnotok kellene.

Képzeld csak el, milyen kopasz leszel és lehet, hogy hasas is, lomha és lusta, mert most sem vagy ennél sokkal különb, és egyre több nyűggel is bírsz. A nő, mint tudjuk, egész életében anyának készült, így a gyerekeiden kívül téged is maximális ellátásban biztosít majd. És mivel ő megérett erre, az összes nyűgöddel fog téged a nyugdíjig kísérni. Melletted lesz, amikor törnek már a csontjaid, és ledarálja a kajádat, mert már csak pépeset fogsz tudni enni. A nő, még ekkor is fitt lesz, mint most, mert ehhez szokott, ezt tanulta, ez a szerepe, és ne csodálkozz, ha mindig lesz rajtad és a többi melón túl is energiája mással foglalkozni. Ő, kérlek, számtalan más dologgal fog még rajtad kívül törődni...;-) Tehát, a nő, mindent bír.
 
Ezt mind Te is tudod, hát nem lenne sokkal egyszerűbb már most mindenre igent mondani, hálásnak lenni, örülni a tutifixnek és elmerülni a jóban? Miért zavar, ha a nő egyet is kérdez?

Addig örülj, amíg érdekli valami. Ha nem érdekelnéd, ha nem szeretne jobbat kihozni belőled, már nem kérdezne. Te csak addig örülj, mondom, amíg kérdőjelet hallasz a mondanivalója végén. Örülj, mert még mindig foglalkoznak veled.

Mert a nő, ha nem vigyázol, abba az irányba fordul el, ahonnan - na nem mondom, hogy őszinte, de legalábbis - érdeklődő pillantást érzékel. És akkor neked kicsengetnek. Mert a nő képes egyedül is folytatni az életét, és mindig lesz annyi vonzereje, hogy téged egy pillantás alatt pótoljon. 
 
 U.i.: Ugyanez a gondolatmenet érvényes arra is, ha a nő vitát kezdeményez.  Ugyanezért teszi :-)))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!