Púder Nélkül

2010.12.08. 10:24

Bridget Bradshow: Macsó-záróra - avagy mire keresünk választ egy kapcsolat lezárása után?

Amikor a rosszfiú rég lelépett, és valahol Hawaiin tengeti idejét barna cicikkel, te még mindig keresed a választ? Noha már nem szereted őt, (ez enyhítő körülmény), szükséged van egy mondatra, egy érzésre, ami kapcsán pontot tehetsz a dolog végére.

Pataki Brigitta

Eldöntendő kérdés az egész macsó ügy során: végig őt szeretted, vagy inkább magadat kerested??? Szerettél volna megfelelni annak, aki romba döntött, aki mellett senkinek nem érezted magad, és most bizonyítani szeretnéd szépséged – eszed - kedvességed? Tulajdonképpen ez nem is szerelem, hanem harc az önértékelésedért! Hisz nem értheted, nálad jobban mást miért szeretett, vagy ha egyformán is mindkettő nőt – amit kötve hiszek -, az egyik mellett miért nem állapodott meg?

Kutatod az új cicát: nálad mennyivel, és egyáltalán: miért jobb, vagy szebb?
Gondolkodsz még akkor is, amikor mindennek rég vége?
Keresed a választ? Miért? Hogy ne érezd magad szőkének, amiért nem fejtetted meg az okát szerencsétlen lépésednek? Igazolást vársz arra, hogy nem benned volt hiba, hanem benne?

Inkább keress egy komoly érvet, amely leszámol az egész macsó - nemzedékkel! Ez az igazi helyzet! Amikor nem csak egy gyilkost ültetsz lapátra, hanem felismered a fajtáját és magával az eljárásukkal nem értesz egyet. Amikor végre nem vagy partner abban, amit ő elképzelt. Azaz: kialakítod végre a saját „értékrended”. De állj, kimondani e szót egy pillanat – de átmosni egy egész agyat: áttérni egy másik hitre – új ízlést bekódolni és ehhez receptorokat keresni – nagy munka – de megéri!

Mindehhez szükséged van kívülállók véleményére, és főleg részedről: nyitott fülekre. Csak addig a pontig juss el, hogy akarj változtatni a helyzeteden! Nyiss mások felé, akik tálcán kínálják a segítséget! Ha ezt elutasítod, csak a kiábrándulás és egy következő szerelem segíthet a felejtésben. Ez viszont még nem garancia arra, hogy le tudod zárni a reménytelen szerelmet – és megválaszolatlanul maradnak fejedben a kérdések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!