Púder Nélkül

2010.11.22. 10:27

Camillából királynő?

Károly herceg, brit trónörökös első ízben utalt rá egy interjúban, hogy felesége, Camilla királynői címet kaphat, ha ő király lesz. A britek nagy többsége egyébként egy felmérés alapján Vilmost akarja következő uralkodónak.

MTI

Károly az NBC amerikai hírtelevíziónak adott interjúban nyilatkozott erről. A riporter arról kérdezte, hogy trónra lépése esetén Camilla királynő lesz-e. "Majd meglátjuk. Nem kizárt" - válaszolta.

Károly és Camilla öt évvel ezelőtti házassága után azonban olyan hivatalos nyilatkozatok láttak napvilágot, hogy Camilla, Cornwall hercegnője nem tartana igényt a királynői címre, inkább hercegnő maradna. Közvélemény-kutatások szerint azonban a britek nem vennék jó néven, ha Camillát - akit Diana halála után nyolc évvel vett feleségül Károly - felségnek kéne szólítani.

A britek nagy többsége Vilmost akarja következő uralkodónak

A brit alattvalók jelentős többsége nem Károly trónörököst, hanem fiát, Vilmos herceget kívánja Anglia trónján látni II. Erzsébet királynő után. A News of the World, a legnagyobb példányszámú vasárnapi brit bulvárlap megbízásából elvégzett országos felmérés szerint a megkérdezettek 55 százaléka szeretné, ha kimaradna egy generáció, és a királynőt unokája, Vilmos követné a trónon. Károly trónutódlását csak 35 százalék pártolná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!