Púder Nélkül

2011.07.02. 12:53

Dögös oroszlán a szerelme

Mi újság? Süt a Nap! feleli Kovács Zsuzsanna - Zsu a Mesebolt Bábszínházból. Ülünk a Fő téren egy teraszon, árad a nyár.

Merklin Tímea

Zsu próbáról jön és próbára megy: a varjút és a kutyákat játssza a Sütő András: Csillagvitéz című művéből átírt bábszínházi darabban, amit a Kőszegi Várszínházban mutatnak majd be. Boráros Szilárd tervezi, Harangi Marcsi rendezi, akinek a  férje, Romvári Gergely a dramaturg, Keresztesi Zoltán  a zenész. Akrobatikus és táncos elemek is lesznek benne, dinamikusnak ígérkező előadás. Egy telefonhívás jön: Zsu nagy komolyan arról tárgyal, hogy meg kellene javítani a parasztokat, mert elestünk vele, és letört az egyiknek a feje... Egyébként az a helyzet, mondja Zsu, hogy halálra röhögjük magunkat próbákon.

Amikor nem próbál, a Szent Márton Kórusba jár énekelni Horváth Imréhez. Sajnálja, hogy kimarad a Varázsfuvolából, mert leköti a bábszínház. BliSSongs nevű triójával musicaleket, operetteket, slágereket, filmzenéket énekel - koloratúr szoprán hangja van -, gyermekműsort is csinálnak. 

Imádom a népdalokat is, szeretem énekelni a Kabaréból a Kabarét, a kórusművekért egészen odavagyok. Énekeltünk például egy Verdi-Wagner esten, a Szent Márton és az Erkel Kórus együtt. Járok aerobicra is - tudjuk meg. 

- Zirci betyárleány vagyok, Veszprémban végeztem ruhaipari technikumot. A Holle anyó című darabunknál részt vettem a bábok kivitelezésében, jó volt az eredeti szakmámat kamatoztatni. Bábszínész úgy lettem, hogy felvettek egy budapesti stúdióba, de nem találtam elég minőségileg a munkát, körülnéztem vidéken. Először Békéscsabára kerültem, majd idejöttem Szombathelyre meghallgatásra, felvettek. 2009-ben kezdtem a Suttogó füzesekben Kovács Gézával. Volt egy kolléganőm, Rápolti Mónika, tőle tanultam meg a bábos alapokat. Idén jubiláltam, a 10. futó előadásban játszom. A bábszínháznál elvárás, hogy élőjátékot is tudjunk játszani, kell cigánykerekezni, szaltózni, énekelni, táncolni, hangszeren játszani, többféle bábtechnikát ismerni. Szerencsére az igazgatónk, Kovács Géza, szereti ezeket tanítani, ő egy bábos ősatya, az országban az egyik legjobb. A Vitéz szabólegény című darab kedvéért megtanultam tangóharmonikán játszani a szükséges két dalt.

- Nagyon szeretek Szombathelyen  élni, imádom ezt a várost. 144 előadásom volt ebben az évadban, én vagyok a listavezető a bábszínházban. Ritkán jutok haza Zircre, de most nyáron hazamegyünk, a szerelmemmel, Bedi Tomival, lesz balatoni turné a családunkkal, bakonyi kirándulásokat tervezünk. Nagyon jó vele, a  családi hátterünk is egyforma...
 
És íme a szerelem, a kétéves kapcsolat leírása, a következőképpen úszik bele ebbe a szép napsütésbe:
- Bedi Tomival nagyon egyformák vagyunk, csak ő fiú én meg lány. Egy őrségi szép legény, pont akkora, amekkora kell, pont olyan, amilyen jó. Nagyon megértő, támogató, ha ő nem lenne, nem is tudom, mi lenne velem. Csodálatos természete van. Olyan jól tudja kezelni a női dolgokat! Mindig tudja, hogyan kell megvigasztalni. Jól főz. Övék a férfias ételek, az izmos húsok, a pörkölt, enyémek a könnyed palacsinták, a raguk... Megyünk mindenhová, nem kell könyörögni: moziba, színházba, strandra...

Megesszük egymást vacsorára?

"Oroszlán vagyok, és a szerelmem, Bedi Tomi is oroszlán. Nagyon féltem az elején, hogy megesszük egymást vacsorára. De olyan gyönyörűen kiegészítjük egymást! És ez egyszerűen így rendeltetett. Nagyon jó, hogy van, kihez hazamenjek munka után. Ha megkérdezem, mit vegyek fel, ő megmondja, és az jó, és nekem pont ahhoz kedvem van. Olyan, mintha a barátom is lenne egyben.  A lelki társam is. Nem érzem magam kicsinek mellette. A hibáimat is fel tudom vállalni, és nem vagyok kevesebb a szemében. Szeretem, hogy mindenben csinosnak lát.  Ő meg egy dögös oroszlán, nagyon szép."
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!