Púder Nélkül

2011.07.14. 13:56

Egészséges napozás: segíthet a kakaóvaj

Kevesen tudják, a kakaóvaj nemcsak csokoládé-alapanyagként szolgálhat, de a legjobb természetes naptej is, amely véd a káros UV-sugaraktól.

Vas Népe

Az idei nyáron szinte mindennapos hír az erős UV-sugárzás és annak  káros hatásai, ezért fontos  bőrünk fokozott védelme. Ehhez kiváló segítséget nyújt az egyik legjobb, naptejként is használható természetes anyag, a kakaóvaj. Igaz, fényvédő hatása mindössze 2-8 közötti faktorszámnak felel  meg csupán, de a napozás alapvető szabályait betartva ez is elegendő lehet. Krémszínű, kellemesen édeskés illatú,  évszázadok óta használják a bőr puhítására is.


A terhes nők régóta alkalmazzák a kakaóvajat a terhességi csíkok halványítására, de bőrbetegségek ellen is - ekcéma, dermatitis kezelésében - bizonyított már. Ez a természetes csodaszer a bőrbe masszírozva relaxációhoz is ajánlott, mivel elősegíti a stresszes állapot megszűnését. Mindemellett több kutatás már rák elleni jótékony hatását is igazolta. A kakaóvaj szobahőmérsékleten szilárd, ám hő hatására gyorsan kenhetővé válik.

Szerző: Szabó Zsuzsanna  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!