Púder Nélkül

2011.05.14. 05:43

Életmódváltás könnyedén: vezessünk értékelő naplót ételről, italról!

Tavasztájt sokan belekóstolunk az egészséges életmódba, majd önuralom és kitartás híján vissza is vonulunk egy időre, amikor már torkunkon akad a céklalé. Hogyan váltsunk életmódot könnyedén?

Kővári Gabriella

Elolvasunk pár test- és lélekjobbító könyvet, elmegyünk egy tanfolyamra, és máris tíz centivel a föld fölött repkedünk. 
- Ha nincs valódi motivációnk, erőtlen próbálkozás lesz minden tettünk, és eleve kudarcra vagyunk ítélve - mondta Nyilas Zoltán, a székesfehérvári Egészség-műves Klub vezetője.
 - Az induláshoz nélkülözhetetlen a lelkesedés, a dinamizmus. Ha ez már megvan, gyűjtsünk minél több, az apró lépéseket vázoló információt, amelyekből egy valóban sikeres program bontakozhat ki. Az ismereteket pedig a saját életünkre vonatkoztatva szűrjük meg, hiszen nincs mindenki számára egyaránt alkalmas életmódprogram.

- Az elején nehéz a szokásokon változtatni, de a hirtelen váltás sem tesz jót, a testünket alkotó sejtek beidegződéseit csak lassan lehet felülírni. Írjuk le, mit akarunk elérni, mit szükséges megtennünk a célért, és ebből mit valósítottunk meg a nap során. Vezessünk savbázis-értékelő lapot, naponta tüntessük fel az elfogyasztott ételeket, italokat és környezeti hatásokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!