Púder Nélkül

2010.11.13. 10:54

Élvezni is kell a falatozgatást

A magyar nőknek a társaság, a férfiaknak az íz a fontos az étkezéskor - derült ki egy, az étkezéssel kapcsolatos online felmérésből.

Kiss Nikolett

Az étkezés életünk egyik legfőbb része, mi több, élményforrás is, már ha megfelelően űzzük. De mitől válik valóban élménnyé az étkezés? - erre a kérdésre kereste a választ a Nestlé kutatása.

A több mint háromezer válaszból kiderül, hogy a magyarok életében nagyon  fontos szerep jut az élményszámba menő étkezéseknek: a megkérdezettek 95 százaléka tartja fontosnak, hogy így élje meg az étkezést. Az étkezés terén is a nők az érzelmesebbek: a kutatás szerint a nők 49 százalékának fontos, hogy a szívének kedves emberekkel üljön fehér asztalhoz, míg a férfiaknál ez az arány mindössze 24 százalék.

Az étkezéshez kapcsolódó meghitt pillanatokat biztonságban, kényelemben, a saját kuckónkban szeretjük átélni. A válaszadók 80 százaléka  szerint az élményt adó étel egyszerre lehet finom és egészséges is. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok nyitottak az újdonságokra, a különlegességekre, különösen, ha a csokoládéról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!