Púder Nélkül

2010.11.04. 14:43

Fehérneműk télre: a Dolce & Gabbana az állatmintásra, a Burberry a kockásra esküszik

A téli fehérneműdivatban a bodyk dominálnak, az alsók és a melltartók pedig homok, bézs és sötétkék színben pompáznak, megbolondítva egy kis csipkével.

S. Töttő Rita

Körbenéztünk a városban, milyen fehérneműt választhat magának az ember lánya, ha frissíteni szeretné kollekcióját. A legtöbb üzletben nem meghatározott kollekciókat árulnak, hanem ezerféle stílusdömping zúdul a vásárlóra. Sok a gagyi, a műszálas, ami ráadásul egészségtelen is, és nem kevés az olyan pamutcsipke összeállítás sem , amelyek (tapasztalat) egy mosás után szétválnak, leesik róluk a masni, elengedi a varrást az oldal résznél, kikunkorodik a gumírozás. Ezért érdemes kicsit drágábbat választani, amely tovább hordható, nem kopik el.

A szezonális kollekciókat áruló üzletekben a homok és bézs szín dominál az idei téli szezonban, de a kék sötétebb árnyalata is hangsúlyos. A finom pamutok és selymek jellemzik ezeket a szetteket, visszafogott dekoltázscsipkékkel, rafinált behúzásokkal. A női vásárlók nagyrésze a varrás nélküli bugyikra esküszik, viselésük olyan, mintha nem is léteznének.

A bodyk szezonja is eljött, a nők imádják, és ma már nem csak alsónemű változatuk trendi, hanem a felsőként hordható is, amelyből kizárt, hogy kivillanjon (és megfázzon) a derék. Érdemes figyelni arra, hogy az alsórész lekerekített legyen, nehogy kikandikáljon a meztelen bőr a farmerből, szoknyából, az alsóneműként hordottnál pedig a megfelelő kosárméretre ügyeljünk nagyon! Nincs annál kellemetlenebb, ha egy body nem megfelelő méretű, azt ugyanis nem lehet csak úgy lekapni, ha kényelmetlen...

Körbenéztünk a nagy divatházak tájékán is: a Dolce & Gabbana idén a pöttyös és az állatmintás darabokra esküszik, Emporio Armaninál természetesen a fekete, azon belül is – tél ide vagy oda – az apró tanga a menő, átlátszó csipkéből és a selyem hálóing visszafogott nyomott mintával. A Burberrynél pedig még a hálóing is kockás. Tommy Hilfiger is a kockás mintára esküszik idén, úgy tűnik, sokan visszanyúlnak a régi stílusokhoz.

Calvin Klein fekete-piros összeállítással készül – talán már a Mikulásra és a karácsonyra, de kicsit újragondolva a témát: a piros melltartóba és bugyiba például halványpiros csipkét tett. A szürke melltartóiban nonfiguratív vékonyszálú minták futnak, a fekete-fehér összeállítás pedig olyan, mintha egy fehér alsóra felhúztunk volna még egy feketét is. Érdekes összeállítások, érdemes ötletet meríteni belőlük, ha beszerző körútra indulunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!