Púder Nélkül

2014.11.07. 21:00

Trükk: Fokhagymapucolás

A fokhagyma – különösen ősszel és télen – az egyik legkedvesebb gyógy- és fűszernövény. Számtalan gyógyhatása mellett számomra az íze is nélkülözhetetlen.

De élvezeti hatásai mellett még nagyobb jelentőséghez jut hideg időben, immunerősítő és méregtelenítő tulajdonsága miatt, a különböző megfázás elleni gyógykeverékek hozzávalójaként.

Mivel szinte mindennap főzök, a fokhagymapucolás mindennapi tevékenység. Egyesek gyűlölik a hagyma héjának lehántásával való bíbelődést, és a kés élével próbálkoznak.

De itt következik egy apró trükk: fogjunk egy fokhagymagerezdet, fektessük egy deszkára és a kés nyelével egy nyomással roppantsuk meg a gerezdet. Amint érezzük az enyhe roppanást, láthatjuk, hogy már le is vált a fokhagyma héja, egy mozdulattal eltávolítjuk és kész.

Fogjunk egy fokhagymagerezdet, fektessük egy deszkára és a kés nyelével egy nyomással roppantsuk meg a gerezdet. Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!