szépségápolás

2018.03.08. 11:45

Forradalmian modern arcfiatalítás plazmával

Lehet, hogy az arcfiatalítás területén ma már többet tud a kozmetika, mint a plasztikai sebészet? Legalábbis forradalmi alternatívája ennek az új plazmatechnológia.

Merklin Tímea

Plasztika helyett

Legyen a kívánság szemhéjemelés, szemöldök közti ránc, szem alatti táskák, szarkalábak, májfoltok, hegek vagy akár a toka eltüntetése, az új plazmatechnológiával akár olyan eredményt is el lehet érni, mint a plasztikai műtétek révén. Kovács Enikővel, egy sárvári szépségszalon tulajdonosával beszélgettünk.

Az egyik vendégnek például az volt a problémája, hogy nagyon rálógott a szemhéja a szemére. Amint megtudtuk: ez kétféleképpen oldható meg a plazmatechnológia által. Egyszeri „hard” kezeléssel, amelynek a gyógyulási ideje egy hét, ezalatt ödémás tünetek mutatkozhatnak, de ezek elmúlnak, és a kívánt eredmény azonnal látszik. Nyáron ezt nem lehet csinálni, mert amikor újraépül a bőr, pigmentálódhat, ha erős nap éri. A másik út a 6-8 alkalmas „soft” eljárás, amely nyáron is végezhető, nincs felépülési idő.

Fotó: Nagy Jácint

Magyarországra is betör

Az eljárás az elmúlt két esztendőben meghódította már egész Nyugat-Európát. Németországban, Angliában, Hollandiában a plazmával történő kezelés mára már teljesen megszokottá vált.

Kovács Enikő elmondta: a kezelés kíméletes, úgynevezett „noninvazív eljárás”, vagyis sem tűszúrás, sem vágás nincs a kezelés során. A kozmetikai iparág legújabb irányát már nem az eddig megszokott elven működő kozmetikai gépek jelentik. A plazmatechnológia egy forradalmian új megközelítés. Lényege, hogy az alkalmazott készülék a levegőben található gázok ionizálásával a bőr és az eszköz vége között létrehozza az úgynevezett „negyedik halmazállapotot”, ez a plazmaállapot. Ennek hatására elektromos ív jön létre, amely mikromilliméternyi pontban a bőrrel találkozva szublimálja, összehúzza azt – a környező szövetek roncsolása, illetve hőterhelése nélkül. A kezelés helyén kérgesedés keletkezik, amely apró barna pontok formájában látható. Ez 5-7 nap alatt rendeződik, alatta új, feszes bőr keletkezik. Területtől függően 30-50 perces a kezelési idő, 5-7 napos a gyógyulás, a garantált eredmény a következő 20 hónapra szól. 60 nap múlva – szükség esetén – következhet a korrekciós kezelés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!