Púder Nélkül

2010.10.15. 06:38

Gyógyító füvekkel könnyebben felépülhetünk a felfázásból

Mi, nők valami oknál fogva sokkal könnyebben fázunk fel, a nehéznek kikiáltott napokon gyakorta görcsölünk, ingerlékenyek vagyunk, és a kisebb fertőzések ellen is védtelenebbek vagyunk, mint a férfiak.

Vas Népe

Mezei Tünde természetgyógyász szerint a régiek nem véletlenül használtak gyógyfüvekből, fűszerekből, bogyókból készített krémeket, teákat, hiszen ezek gyógyító hatása ma is elfogadott és bizonyított.

A szakember azt ajánlja, kisebb fertőzés, felfázás esetén használjunk grépfrútmag- cseppet, amelynek antibakteriális hatása vitathatatlan. Emellett a cickafarkból és feketeáfonyából készült kapszula, tea vagy csepp is segít az elégtelen veseműködés, illetve a különböző húgyúti fertőzések kikezelésében. A boróka fogyasztásával pedig mielőbb kitisztulnak az érintett szervek.

A természetgyógyász a nehéz napokon édesköményt javasol görcsoldó hatása miatt. Bazsalikomból és köménymagból illóolajat is készítenek, ezeket is párologtathatunk ilyenkor. Az apró boj- torján, a zsurló, a csalán pe- dig azokat az okokat szünteti meg, amik idegességet, feszültséget, hasgörcsöt idéznek elő. A csalántea mindemellett a náthás, influenzás napokon is segít.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!