Púder Nélkül

2011.01.31. 06:29

Harc a ráncok ellen Aphrodité nyomán

Nem kell pénztárcánk mélyére nyúlnunk a leghatékonyabb öregedésgátló szerekért: sok egyszerûű ám hatékony módszerrel is fel tudjuk venni a harcot a nem kívánt ráncok ellen.

Magyar Nóra

Kevesen tudják, hogy hosszú távon sokkal jobb eredményeket érhetünk el, ha szintetikus szépítőszerek helyett inkább zöldségekkel és gyümölcsökkel lépünk fel bőrünk öregedése ellen. Ezek a természetes anyagok ugyanis amellett, hogy – az öregedés legfontosabb ellenszereit – számos antioxidánst tartalmaznak, semmi olyan összetevő nincs bennük, ami a bőrben rekedve esetleg később problémát okozhat.

Az első ilyen „csodaszer” az „Aphrodité gyümölcsének” is hívott gránátalma, ami amellett, hogy B1-, B3-, C-vitaminban gazdag, magas kalcium, foszfor és ellaginsav tartalma miatt az egyik leghatásosabb öregedésgátló. Heti kétszeri – akár nyersen, akár turmix formájában – történő fogyasztása esetén, hamar megérezzük bőrfiatalító hatását. Jelentős C-vitamin-forrás még a kivi, a zöldpaprika, a savanyú káposzta, illetve a citrom.

Az öregedésgátlásban fontos szerepet tölt be még – a mandulában, napraforgómagban vagy a búzacsíraolajban található – E-vitamin, hiszen erősíti, jó állapotban tartja a sejtfalakat, és nagy szerepet játszik a bőr védelmében, megújításában. A fiatalság érdekében érdemes áfonyát is fogyasztanunk, hiszen erősíti az érfalakat és javítja a vérkerringést. Az édesszájúak natúr joghurtba keverve, mézzel is fogyaszthatják. Számukra az is különösen jó hír, hogy a minimum 70 százalék kakaótartalmú, ízesítetlen csokinak is vannak bőrszépítő hatásai.

Fiatalságunk megőrzésében segítségünkre lehet még a kamilla, a rózsaolaj és a levendula is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!